Skildrer ensomhet under «Dans på stien»

FØLSOMT: Føltsomt og nært under prøvene til den kommende danseforestillingen «En... som». Her er danserne Oliver Sale og Nora Svenning i aksjon.

FØLSOMT: Føltsomt og nært under prøvene til den kommende danseforestillingen «En... som». Her er danserne Oliver Sale og Nora Svenning i aksjon. Foto:

Lekent og sårt. Fire profesjonelle dansere skildrer temaet ensomhet i en ny danseforestilling. Og noe av det skal vises under høstens «Dans på stien».

DEL

For tredje gang drar man i gang «Dans på stien» i Ottestad i høst. Over 1.200 mennesker har møtt opp på de stemningsfulle arrangementene de to foregående årene.

Årets «Dans på stien» skal tilbake til der det startet, med en vandring der det bys på utallige stemningsfulle dans- og kulturopplevelser fra HIAS-stranda og helt bort til Atlungstad Brenneri.

Her smelter de profesjonelle dansemiljøene sammen med danseamatørene i regionen og sammen lager de et vell av opplevelser for dem som begir seg ut på stiene i solnedgangen og etter hvert nattemørket.

– Må bare oppleves

Inne på Hamar kulturhus er danserne Therese Slob, Nora Svenning, Emilie Marie Karlsen og Oliver Sale i gang med å øve seg opp til forestillingen «En ... som», en danseforestilling om ensomhet. Om viktigheten av å bli hørt og om å bli tatt på alvor.

– Alle har en historie, sier danserne.

Forestillingen, som er en co-produksjon mellom Tilt, Panta Rei Danseteater og Teater Innlandet, har premiere lørdag 14 september før de drar ut på en rundreise i Innlandet.

Og dagen etter premieren, 15. september, er det tid for tredje «Dans på stien». Her lover danserne å stille opp for å vise noen tilpassede utdrag fra forestillingen. Deres bidrag til stien.

– Siden vi startet opp med «Dans på stien» har det føltes som en skikkelig vitamininnsprøytning for dansemiljøet. Et prosjekt som vi har blitt veldig glade i, hvor man ser verdien av det profesjonelle dansemiljøet og bredden av amatørdansere møtes. Samtidig som man krysser dansen med ulike kulturuttrykk og viser det hele fram på en spennende arena, sier Slob.

Hun gleder seg til å være på stien igjen:

– Folk kom bort til meg i fjor og sa: «Jeg trodde ikke at dansen var noe for meg, men nå vet jeg at dans er for alle». Og: Naturen i området må bare opplevelses. Hvem glemmer solnedgangen i 2016?

SAMARBEID: De gleder seg til årets «Dans på stien». Foran fra venstre: Lise Skjæraasen, Silje Gundersen (Teater Innlandet) og Anne Ekenes (Panta Rei). Bak fra venstre: Kultursjef Solbjørg Tveiten, Therese Slob, Kristin Bengtson (Teater Innlandet), Ole Volden-Sandersen (Atlungstad Brenneri), Nora Svenning og Oliver Sale.

SAMARBEID: De gleder seg til årets «Dans på stien». Foran fra venstre: Lise Skjæraasen, Silje Gundersen (Teater Innlandet) og Anne Ekenes (Panta Rei). Bak fra venstre: Kultursjef Solbjørg Tveiten, Therese Slob, Kristin Bengtson (Teater Innlandet), Ole Volden-Sandersen (Atlungstad Brenneri), Nora Svenning og Oliver Sale. Foto:

Stanges kultursjef, Solbjørg Tveiten, er enig:

– Det er et prosjekt med mange lag, som engasjerer folk i et stort aldersspenn. Å skape slike prosjekt tilfører oss mye.

– Og at vi endrer litt på hvor det skjer, skaper et overraskelsesmoment som gir nye elementer til forestillingene, sier Tveiten og legger til:

– Det er et av de aller viktigste prosjektene vi gjør i løpet av året.

Atlungstad satser

Atlungstad Brenneri-leder Ole Volden-Sandersen er for å overvære prøvene.

Han lover gjøre noe ekstra ut av «Dans på stien»-arrangementet i høst:

– Det er en fin måte å vise fram at destinasjonen Atlungstad Brenneri kan brukes til så mangt. Derfor lager vi middagsservering før vandringen på brenneriet, med muligheter for noe å spise og drikke i fellesskap etter vandringen.

Artikkeltags