– Vi skal lage høstens vakreste eventyr

GLEDER SEG: Gjengen bak "Dans på stien". Foran fra venstre: Lise Skjæraasen, Marte Marie Nordal, Therese Slob, Emilie Fuglestad, Solbjørg Tveiten, Kari Dæhlin og Ida Marie Vik. Bak fra venstre: Mailind Solvind Mjøen, Nina Halvorsen, Ole Volden Sandersen og Marianne Sperrud.

GLEDER SEG: Gjengen bak "Dans på stien". Foran fra venstre: Lise Skjæraasen, Marte Marie Nordal, Therese Slob, Emilie Fuglestad, Solbjørg Tveiten, Kari Dæhlin og Ida Marie Vik. Bak fra venstre: Mailind Solvind Mjøen, Nina Halvorsen, Ole Volden Sandersen og Marianne Sperrud. Foto:

En vakker vandring med dans, solnedgang og Mjøsa som kulisser. Søndag 15. september er det klart for en ny utgave av «Dans på stien».

DEL

– Vi skal lage høstens vakreste eventyr. Folk får servert en kilometer med opplevelser, sier Therese Slob fra PS Dance.

31 punkter

Sammen med Teater Innlandet, Panta Rei Danseteater, Stange kommune og Atlungstad Brenneri går Slob og danserne i gang om lage nok en spesiell vandring langs Ottestadstien søndag 15. september.

Det bys på 31 punkter med dans og bevegelser fra 300 profesjonelle og amatører, barn og unge fra nærmiljøet og profesjonelle dansere.

Alt bindes sammen med profesjonell lys og lys som skal sette de vandrende i rett stemning, mens sola glir ned over Mjøsa, og skumring blir til natt.

Det er blitt gjort to ganger tidligere. Den første gangen var det vandring langs Ottestadstien, før man i fjor prøvde med å trekke arrangementet til Norsk Utvandrermuseum.

Første gangen ble rundt 500 publikummere lokket til å gå langs stien. I fjor økte tallet til 1.100!

Nå skal «Dans på stien» tilbake til den opprinnelige traseen.

Dette skjer

Teater Innlandets forestilling «Ensom» har premiere på lørdag. Publikum vil få oppleve et utdrag fra denne forstillingen.

Teateret bidrar også med teknikk til prosjektet.

I programmet «TILT Grow» skal tre soloer vises av profesjonelle dansere.

I Stanges barnehager har man satt i gang et unikt kunstprosjekt.

De skal ha en utstilling i starten av løypen, hvor barn har laget og hengt opp kunst inspirert av de store Stange-kunstnere Knut Wold, Linda Bakke, Jan Baker og Olav Starheim.

– Vi har hatt det så gøy! sier kunstner Mailind Solvind Mjøen, som har jobbet med prosjektet.

Stanges kultursjef Solbjørg Tveiten vil også rose_

– «Dans på stien» har et viktig prosjekt for oss, som vi ønsker å ha årlig. Verdien ligger i at man blander profesjonelle og amatører, og man skaper et veldig fint samspill.

Barna får tjuvstarte

Man lager en tjuvstart, en egen barnevandring, tilrettelagt for barnefamilier, slik at kvelden ikke blir for sen for de minste.

For de andre anslås vandreturen gjennom programpunktene å ta rundt en time.

Publikum avslutter vandreturen på Atlungstad Brenneri.

Daglig leder Ole Volden-Sandersen sørger ikke bare for åpen kafé i forkant og noe å spise og drikke underveis. Han har for første gang åpnet dørene for dansere, som vil bidra med innslag også innendørs i årets «Dans på stien».

– Spennende å se hvordan kulturminnet kan bli en skulptur i dansesammenheng, sier Volden-Sandersen.

Therese Slob håper på rekordoppmøte:

– Det blir vist fram en stor bredde denne kvelden. Og det blir vakkert.

Artikkeltags