Gå til sidens hovedinnhold

Svanesjøen i Hamar kulturhus

Artikkelen er over 3 år gammel

St. Petersburg Festival Ballett kommer tilbake til Hamar kulturhus, denne gangen med legendariske Svanesjøen.

Det var stor suksess da de besøkte Hamar sist desember med Nøtteknekkeren. To utsolgte forestillinger viste at klassisk ballett er noe Hamar publikummet setter pris på i førjulstiden.

Nå St. Petersburg Festival Ballett til Hamar kulturhus og Kirsten Flagstad-salen lørdag 1. desember.

Svanesjøen med Tsjajkovskijs udødelige musikk regnes som balletten over alle balletter. Det er dramatisk kamp mellom det gode og det onde. Det er forvandling og trolldom, troskap og svik, svart mot hvitt. I sentrum står kjærligheten mellom svanedronningen Odette og prins Siegfried, som trollmannen Rothbart gjør alt han kan for å ødelegge.

– Vi har hatt et ønske om å bidra til å utvikle en arena for dans i Innlandet. Ved å satse på større internasjonale ballettproduksjoner som en del av Jul i Kulturhuset, har vi lykkes i å bygge en tradisjon blant familier i regionen» sier programansvarlig, Mocci Ryen.

St. Petersburg er vuggen for den berømte russiske balletten skapt av Marius Pepita på 1900-tallet. Det er mange kjente teater i St. Petersburg, men disse reiser sjeldent på turné utenfor Russland.

St. Petersburg Festival Ballett ble etablert i 2009 for å turnere i Europa og resten av verden så det ballettelskende publikummet skal få mulighet til å oppleve den berømte St. Petersburg balletten.