Kulturministeren åpner The Gathering

ÅPNER: Kulturminister Trine Skei Grande får åpne The Gathering på Hamar.

ÅPNER: Kulturminister Trine Skei Grande får åpne The Gathering på Hamar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er klart at det blir kulturminister Trine Skei Grande som får æren av å åpne The Gathering i Vikingskipet.

DEL

– The Gathering er frivillig ungdomskultur på sitt aller beste, og det er en ære å få lov til å åpne årets arrangement, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Hun kommer til den offisielle åpningen åpningen av The Gathering, onsdag 28. mars. Her er det ventet at hun skal holde en tale fra hovedscenen.

– Siden 1996 har Vikingskipet vært en arena for kreativitet, mangfold og fellesskap i påsken. Jeg ser frem til å møte flere av deltakerne og de frivillige som gjør The Gathering til Norges største feiring av digital kultur, sier kulturministeren.

Hver påske samles over 6000 mennesker i Vikingskipet på Hamar for å spille, delta i konkurranser og dele sin kreativitet med hverandre.

– Dataspill og digital kultur er uten tvil den største fritidsinteressen blant barn og ungdom i dag. Det er nyttig at kulturministeren får sett The Gathering. Her får hun et inntrykk av fremtidens kulturliv og opplevd hva ungdommer får til når de blir gitt en mulighet til å utfolde seg innen teknologi. Vi håper hun blir inspirert av det hun ser og vil gjøre det enklere for engasjert ungdom å skape lignende festivaler og fritidstilbud der de bor, sier Simon Eriksen Valvik, kommunikasjonsansvarlig ved The Gathering.

På The Gathering tilbys i år et bredt spekter av aktiviteter. Blant disse er virtual reality, tegning, 3D-modellering, foto, musikk, film, programmering, spillutvikling, cosplay og e-sport. Flere av aktivitetene har mentorordninger hvor deltakerne får veiledning i arbeidet sitt. Det holdes også tilhørende foredrag og workshops knyttet til forskjellige temaer og teknikker.

Deltakerne får også oppleve konserter med Sandra Lyng, Katastrofe, Da Tweekaz, Caprino og HOURS. I samarbeid med SF Studios forvandles Vikingskipet til Norges største kino i forbindelse med visningen av action-thrilleren Ready Player One.

The Gathering åpner onsdag 28. mars klokka 09 og avsluttes søndag 1. april klokka 12.

Artikkeltags