Mener VR-konferanse kan sitte på dropout-løsningen

Ritchie Cavander-Cole er lærer en videregående skole i Oslo som sliter med at få elever fullfører utdanningsløpet. Han mener noe av det som presenteres på Nordic VR Forum-konferansen i Hamar kan løse problemene.

DEL

– Det som vises fram her er fantastisk! utbryter Ritchie Cavander-Cole.

Han er til daglig lærer i medieutvikling ved Bjørnholt videregående skole i Oslo, en skole preget av mange elever som dropper ut eller ikke klarer å ta eksamen.

– Å få elever til å fullføre og bestå er den store kampen vår. Mange elever kommer fra ressurssvake hjem i en fattig del av Oslo. De mangler to foreldre og/eller opplever alle utfordringer som mange minoritetselever gjennomgår.

– Vi har elever som sliter med psykiske problemer og vi må innrømme at det er hull i den pedagogiske kompetansen på skolen vår, forteller Cavander-Cole, som opprinnelig kommer fra Australia.

På Nordic VR-konferansen ser han imidlertid verktøy som kan bidra til å løse problemene man sliter med på Bjørnholt:

– Teknologien som vises fram her i dag er ikke bare for gamere, men fra et utdanningsperspektiv er det veldig viktig å være til stede her. For det som presenteres er løsninger som gjør klasserommet mer interessant og læring mye mer spennende.

Han er i samtale med Sophie Mopps, som for et år siden var deltaker på konferansen. Hun flyttet fra metropolen London til Hamar da hun fikk seg jobb på Høgskolen i Innlandet og proklamerte i Hamar Dagblad at hun ville bli værende.

– Hvordan har det gått siden sist?

– Jeg har bygget hus og plantet eple- og plommetrær. Du planter ikke trær hvis du ikke planlegger å bli værende, sier hun og smiler.

I år fikk hun æren av å være vert på konferansen:

– For tre år siden var det bare folk fra Skandinavia her. Nå er det folk fra hele verden. Jeg håper og tror at Nordic VR Forum vil utvikle seg til en stor, internasjonal konferanse, sier Mopps entusiastisk.

320 påmeldte

Primus motor, Håvard Røste, i VRINN er lykkelig over å se at det yrer med folk i den store Kirsten Flagstad-salen og passasjen. På sidene har ulike firmaer som driver med VR spennende stands.

– Jeg blir helt rørt! Vi er 320 påmeldte fra 15 nasjoner. De som har reist lengst kommer fra Silicon Valley. Og kjenn på stemningen: Folk mingler og det deles på kryss og tvers av bransjer og sektorer, sier Røste og legger til:

– Det var viktig for oss at konferansen ikke bare skulle være for «nerdsa», men også for folk flest. Det som presenteres skal være enkelt.

– Hvor vil du ta denne konferansen?

– Vi har vokst for hvert år, og det er kult at vi får ta i bruk storstua vår, som gir den rette «wow»-effekten og bidrar til at folk vil vende tilbake. Jeg ser litt mørkt på det å vokse ut av kulturhuset.

– Noen ymter på Vikingskipet, men så er det noe med å holde det litt eksklusivt også.

Arrangør av konferansen er næringsklyngen VRINN, sammen med Hamarregionen Utvikling, VR/AR Association og andre aktører. Den er også støttet av Forskningsrådet.


Artikkeltags