De får penger og drahjelp av superfond

KONTROLLROM: Daglig leder Ståle Solberg sammen med skiftleder Bjørn Hoff i kontrollrommet til OnSite Security.

KONTROLLROM: Daglig leder Ståle Solberg sammen med skiftleder Bjørn Hoff i kontrollrommet til OnSite Security. Foto:

Nytt såkornfond går tungt inn i On Site Security.

DEL

– Vi kommer ikke til å investere i bedrifter som vil bli kretsmestere i Hedmark. Heller ikke best i Norge. De som vi satser på må ha internasjonale ambisjoner, varslet managing partner Erik Tønnessen hos Skagerak Maturo da Sparebankstiftelsen Hedmark og daværende Hedmark fylkeskommune ansette sitt såkornfond First Seed i november 2018.

Nå har et Hamar-firma blitt det tredje selskapet som First Seed investerer i. Håpet er at kapital og nye deleiere vil gi et løft slik at One Site Security skal vokse videre i Norge og Norden.

Onsite Security ble etablert i 2012 og har siden da utviklet en rekke produkter og tjenester for digital overvåkning og tidlige aksjoner i forbindelse med objektsikring.

– Et stort løft for oss. Dette gir oss langt mer tyngde i de prosessene vi står i og i de prosessene vi ønsker å komme inn i, sier en glad daglig leder, Ståle Solberg, til Hamar Dagblad.

– Viktigere enn pengene er tilgangen på kompetanse som First Seed gir oss. Vi har hatt en dialog med de over lang tid, og nå får vi en aktiv co-investor som sørger samlet sett for at vi skal ta nye steg.

– Hva er ambisjonene?

– Ingen grunn til å stå med lua i hånden. Vi ønsker oss en kraftig omsetningsøkning, noe som gjenspeiles i kundegrunnlaget vårt i dag. Vi har i dag avtaler med solide aktører som Ramirent og El-Kjøp. Etter hvert skal vi vende blikket ut av Norge og ta opp kampen med de store sikkerhetsselskapene.

First Seed investerer i start-ups og vekstselskaper i området som tidligere var Hedmark.

Det er forvaltet av Skagerak Maturo.

Fondet ble bygget opp via innskudd på 50 millioner kroner fra Hedmark fylkeskommune og 50 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Hedmark.

Artikkeltags