Mylderfestivalen har blitt arrangert siden 2015, og arrangør Natur og Ungdom ønsker med festivalen å bevise at kulturarrangementer også kan være bærekraftige. I 2019 var det om lag 400 personer innom, mens det i fjor og i 2020 ikke var mulig å arrangere festivalen på grunn av pandemien. Til årets festival var det derfor en stab som var helt uten erfaring med denne type arrangementer.

– Det var egentlig ingen som kunne noe om å arrangere festivaler, og vi lærte masse underveis. Festivalen ble bra og vi er stolte over det vi fikk til, sier festival sjef Sivert Refsdal som også ble gjenvalgt som leder for Natur og Ungdom Hamar i løpet av helga.

Festivalen er gratis, så noe billettsystem for å ha kontroll på antallet finnes ikke, men Refsdal antyder at det var om lag 300 personer innom Hamar Park denne lørdagen.

– Altså noen færre nenn 2019, men vi er uansett veldig fornøyde med dette. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger og det virket som om folk koste seg i finværet, sier han.

De ønsker å fortsette med Hamar Park som lokasjon for festivalen, men ser på muligheten til å forandre litt på formatet neste år.

Vi hadde veldig gode artister i år, men kanskje ble det litt for mange. Logistikken blir mer krevende når det er mange, så neste år blir det trolig færre artister. Det er veldig begrenset hva vi har å tilby, så vi kan jo ikke velge fra øverste hylle. Men det å finne band og artister som er helt i startgropa kan være like bra som å hente fra de etablerte, sier han.