De fikk årets pengegave fra Waveit

PENGEGAVE: Driftsjef Eirik Skomakerstuen, salgssjef Endre Hult og markedssjef Julie Christiansen fra Waveit sammen med Funkis ILs Vidar Alberti.

PENGEGAVE: Driftsjef Eirik Skomakerstuen, salgssjef Endre Hult og markedssjef Julie Christiansen fra Waveit sammen med Funkis ILs Vidar Alberti. Foto:

Hvert år gir Hamar-firmaet Waveit en veldedig pengegave. I år er det Sykehusklovnene i Elverum og Funkis IL får 25.000 kroner hver.

DEL

– Her har dere 25.000 kroner, for vi synes at det arbeidet dere gjør er så fint, sier markedssjef Julie Christiansen.

En lykkelig leder i Funkis IL Innlandet, Vidar Alberti, takker for den uventede pengegaven fra IKT-firmaet i Hamar.

– Tusen, tusen takk! Helt fantastisk!

Gavetradisjon

Det er det sjuende året at Hamar-firmaet gir ut pengegaver Det startet da firmaet skulle ha ettårsfest. I stedet valgte bedriften i 2013 å gi 10.000 kroner til Barnas Stasjon.

Året etter økte beløpet til 20.000. Og slik fortsatte det.

I det sjuende året er gavebeløpet satt til 50.000. 25.000 kroner går til Sykehusklovnene, og 25.000 kroner til Funkis IL. som er et pilotprosjekt i Hamar-regionen og et nystartet idrettslag for funksjonshemmede i alle aldre og innenfor alle diagnoser.

Slagordet er: «Idrettslaget som har alle odds imot seg».

– De har faktisk vært i søkelyset flere ganger hos oss. Denne gangen var det endelig Funkis ILs tur. Vi har sett mye av jobben de gjør, og det er jo steinbra, sier driftssjef Eirik Skomakerstuen, og fortsetter:

– Disse pengene er en liten klapp på skuldrene for jobben som de legger ned, for det er vanvittig mye jobb som gjøres i kulissene. Ingenting kommer av seg selv.

Kravet til Waveit for å gå pengegave er at det skal handle om barn og ungdom og det skal handle om å gi tilbake til nærmiljøet.

– Noen år har vi hatt avstemninger rundt hvem som skulle få penger, men de siste årene har vi tatt beslutningene selv. Det er den hyggeligste telefonsamtalen jeg tar i løpet av året: Å ringe noen å si: «Vi lurte på om vi kunne få gi deg litt penger», sier Christensen og smiler.

– Ja, det var en veldig overraskende samtale å få, sier Alberti.

– Vi har fått penger av andre tidligere, men det er spesielt å få fra dere. For jeg har lest om dere i avisen og det slo meg at det er så fint at bedrifter gir litt av overskuddet til nyttige formål.

Alberti sier det har vært en lang kamp for å få Funkis IL oppe og stå:

– Jeg har aldri gitt meg, fordi jeg vet at mange synes at det vi gjør er bra. Og det er jo et veldig positivt tiltak. Og nå har vi fått et ja fra politikerne i regionen slik at vi har en drift de neste tre årene i regionen.

Vil bite seg fast

Alberti lover å gjøre alt for at Funkis IL blir et permanent tilbud:

– Jeg skal stå på så hardt at politikerne ikke kan kutte oss ut! Det at bedrifter som Waveit og Norsk Tipping kommer og støtter oss teller mye for oss når vi kjemper om støtte.

– Hva skal pengene brukes til?

– Jeg ser for meg at vi kan kjøpe inn utstyr, som kanoer og ting som skaper aktivitet. Og som deleiere på Rasen har vi en del forpliktelser rundt det å skyte inn noen penger i driften.

– Jeg kan love at pengene kommer veldig godt med.

Artikkeltags