De må holde tilbake dansen på populær festkveld

KONSERT: De har stått for 40-70-åringenes festkveld i Hamar i ni år, Peter Mykleset og Roger Synstad i Cartherud Swinging Blues Band.

KONSERT: De har stått for 40-70-åringenes festkveld i Hamar i ni år, Peter Mykleset og Roger Synstad i Cartherud Swinging Blues Band. Foto:

Hvert år samler herrene i Cartherud Swinging Blues Band over 200 på Gregers for musikk og dans. I år må de nøye seg med å by på musikken.

DEL

– Det er disse koronatiltakene, sier Peter Mykleset i bandet.

Myndighetene har satt grensen på 100, og inne på Gregers må konsertgjengerne kjøpe billetter på forhånd og organiseres rundt 6-mannsbord.

Og når bandet har bydd inn til sine festlige kvelder tidligere, med tolkninger av pop, rock og blues, har livsglade tilskuere kunnet slå seg løs med dans.

– Nå blir det vel en ren konsert. Og det blir eksklusivt, i og med at vi må sette en strek på 100 tilskuere. Spennende å se hvor mange som vil se oss denne gangen under slike forutsetninger.

Mykleset lover i alle fall at de har tidenes beste besetning, med svært erfarne musikere: Han selv (gitar), Roger Synstad (saksofon), Morten Huuse (tangenter), Tom Erik Antonsen (bass), Roger Nybakken (gitar), Nils Hallan (frontmann) og Walter Kavli (trommer og vokal).

– Vi hadde et prosjekt, der vi etterhvert kalte oss for Nordic Eagles. Da var det han Walter som sang. Han var skjult bak trommesettet, så de som sto bakerst i lokalet ga følgende respons etter konserten: «Det var nydelig, men synd dere hadde playback på sangen». Walter sang så fint at han lå farlig nær originalen, sier Mykleset og ler.

Cartherud Swinging Blues Band har en historie som strekker seg helt tilbake til 1972, i forbindelse med etableringen av fotballaget Cartherud FF (fotballforening).

De spilte musikk på festene og ga ut kjente låter som «Bare ute etter en ting» og «Hvem har draget på byen?»

Siden 2011 har de spilt for gamle og nye tilhengere på Gregers.

Og årets konsert avvikles fredag 28. august.

– Så, hva blir repertoaret denne kvelden?

– Det er egenproduserte låter og coverlåter. Nils (Hallan) er jo veldig kreativ og skrivefør, og Roger (Synstad) kommer helt sikkert til på by på noen melankolske greier på saksofonen. Også må vi jo innom et par Eagles-låter.

– Jo da, hvis folk fortsatt gidder å høre på oss så skal det skal ordentlig bli hyggelig, dette.

Artikkeltags