Gå til sidens hovedinnhold

De skal stå for vårens klassiske øyeblikk i kulturhuset

Artikkelen er over 1 år gammel

Artister Elise Båtnes og Håvard Gimse skal sørge for storslåtte klassiske opplevelser i Hamar kulturhus.

Hamar kulturhus har en serie kalt «Klassiske øyeblikk» hvor publikum skal få korte møter med klassisk musikk av høy kvalitet.

Det skjer på utvalgte lørdager, midt på dagen, i Galleri Hamar kulturhus.

Og årets første artist kommer 18. april. Her kan du stifte bekjentskap med Finlands fremste mezzosopran, Melis Jaatinen. Sammen med pianist Thormod Rønning Kvam tolker hun sanger av blant annet Grieg, Sibelius og Brahms.

Jaatinen er oppvokst i Finland med tyrkiske aner er bosatt i Oslo. Hun har etablert seg som en allsidig sanger, både på operascenen og i kammermusikalske sammenhenger.

Lørdag 5. mai gjester Elise Båtnes og Håvard Gimse, Galleriet i Kulturhuset, og framfører verker av Brahms, Svendsen og Halvorsen.

Båtnes begynte å spille fiolin fire år gammel. Hun debutere som solist fire år senere sammen med Trondheim Symfoniorkester, og hadde sin første opptreden med Oslo-Filharmonien ti år gammel. Hun har vært solist med de største norske symfoniorkestrene, spilt i en lang rekke land og har hatt solistoppdrag med anerkjente orkestre og dirigenter verden over.

Gimse regnes som en av Norges fremste pianister og musikere med et bredt og allsidig repertoar. Gimse er ettertraktet som solist og kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

– Serien «Klassiske øyeblikk» er en annerledes måte å oppleve klassisk musikk på. Musikerne framfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å høre alle tre, eller stikke innom for kun én eller to av dem – hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du. I en avslappet atmosfære, med kunst på veggene og Mozell i glasset kan du stikke innom for å nyte klassiske perler fra noen av våre beste musikere, sier bookingansvarlig Mocci Ryen.

Billettene er allerede lagt ut for salg.