De vil at du skal diskutere mangfold

NY MØTEPLASS: Foran f.v.: Goro Ree-Lindstad og Linn Alice Slora Kristiansen. Bak f.v.: Therese Enger Andersen, Svetlana Meteleva og Eli Bryhni er klare for første After Work Innlandet.

NY MØTEPLASS: Foran f.v.: Goro Ree-Lindstad og Linn Alice Slora Kristiansen. Bak f.v.: Therese Enger Andersen, Svetlana Meteleva og Eli Bryhni er klare for første After Work Innlandet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De skal lage uformelle treff rundt temaer som opptar arbeidsliv og næringsliv. Først ut skal man se på hvordan man kan gjøre suksess med mangfold.

DEL

«After Work Innlandet» er ny møteplass som vil dukke opp sporadisk.

Andre steder i landet hvor man har testet ut konseptet har det vært en stor suksess med flere hundre til stede.

Inspirasjon

Man parer offentlig sektor med det private næringslivet. Arbeidstakere og arbeidsgivere i samme rom.

Det inviteres inn bedrifter og foredragsholdere som får presentere seg selv og sine synspunkter.

I lokalene serveres det mat og drikke i tillegg til musikalske innslag, og det er satt av tid til mingling i det som beskrives som en seanse med «påfyll etter arbeidstid».

Onsdag 30. oktober er det Hamars tur til å teste konseptet. Og det skjer i Passasjen på Hamar kulturhus.

Initiativtaker for treffet er Hamar bibliotek, Hamarregionen Utvikling og Reiseliv og Hamarregionen Næringsforum, med Likestillingssenteret, NAV og NHO Innlandet som støttespillere.

– Våre liv har en gråsone mellom hva som er fritid og jobb. «After Work Innlandet» skal ha som funksjon å samle et bredt lag for å løfte opp samfunnsutfordringene i en uformell og likevel målrettet setting. Når man går hjem fra disse treffene skal man bli inspirert og ha noen konkrete tips som gir effekt, sier direktør hos Hamarregionen Utvikling og Reiseliv, Eli Bryhni.

Suksess

Første temaet er: «Suksess med mangfold». Mangfold skal bli drøftet fra et bredt perspektiv.

– 6 av 10 bedrifter har utfordringer med å få tak i kvalifiserte arbeidere. Det betyr at man må tenke utenfor boksen for å få tak i lojale og verdifulle medarbeidere, sier Linn Alice Slora Kristiansen fra NHO Innlandet.

– Vårt oppdrag er å få folk ut i jobb. Mennesker kan har ulike forutsetninger og utfordringer, og vi vil vise hva vi kan gjøre å tilrettelegge for at arbeidsgiverne velger mangfold, sier Svetlana Meteleva, markedskoordinator hos NAV.

– Og et bredt mangfold er nødvendig for å skape gode miljøer, sier direktør for Likestillingssenteret, Goro Ree-Lindstad.

Hit kommer også IKEA for å snakke om sine erfaringer, Therese Slob fra PS Dance vil fortelle om deres mangfoldsarbeid gjennom dansen, NAV vil orientere om smarte ordninger, NHO Innlandet vil formidle at mangfold er lønnsomt og Hamars nye kommunedirektør, Christl Kvam, vil snakke om hvorfor man må lykkes med mangfold.

I tillegg dukker regissør Ingrid Stenersen opp. Hun har laget dokumentaren rundt Hai Hang, «Fra flyktning til gründer», og vil snakke om hvordan ungdom opplever budskapet i filmen.

Og til det første treffet kommer gründeren Aiman Shaqura fra Toten. Han brenner for inkludering og innovasjon, og er mannen bak suksessfulle prosjekter som «Give a Job» og «Charge Inclubator».

Påmelding

For å få være med på After Work Innlandet-arrangementene må man være forhåndsanmeldt.

Andre temaer som kan tenkes dukke opp senere er ungdom og arbeidsliv, hvordan bedre omdømmet og miljøvern og bærekraft.

Hvor neste arrangement skjer og størrelsen på treffet kan variere, men initiativtakerne har som mål å få til et treff til før jul.

Artikkeltags