Leder: Restaurant-byen Hamar

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Et bedriftsøk viser at det er godt over 80 serverings- og spisesteder i Hamar.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Noe av dette er kantiner, rene kafeer og annet, men de fleste er restauranter.

Det varierer fra italiensk og amerikansk pizza, fusionmat, asiatisk, økologisk og tradisjonell norsk mat. Man skal ikke kjøre lenger enn noen mil til høyre mot Elverum før man møter en eneste stor pizzaby. Hamar har klart å by på mangfold, spenning og nyskaping i sitt tilbud.

Og det er det gründerne, kokkene, initiativtakerne og investorene som skal ha æren for.

Bare i 2014 og så langt i 2015 så har det vært 19 nyetableringer
innenfor denne bransjen (12 i 2014). Disse tallene er en dobling av et normalår i forhold til etableringer i bransjen. Åpningen av CC Stadion er naturlig nok en grunn til økt etablering i 2014, men 2015 ligger allerede over snittet for de siste 10 årene. Tilbake til 2005 så ligger antallet nyetableringer i bransjen ganske stabilt på fire-fem per år.

Hamar har fått tilskudd på restaurantkartet som Garage, Kolonihagen, Conto, Di Amore og Hai Streetfood for å nevne noen. I det senere har det også kommet nyheter om at PizzaNinni skal utvide, Dolly Dimples har rustet opp for halvannen million og det skal satses på nytt i ærverdige Victoriahaven.

Fadesen på BigHorn er et eget kapittel og har fått stygg ripe i lakken som det vil ta tid å lakke over, men nå er man i ferd med å rydde opp på Stallgården og det er bare å håpe at de lykkes denne gangen. Hamar trenger servering og god drikke i sommersola på Stallgården, så nye drivere bør ta historien og oppgaven på alvor og ikke gå i samme fella som tidligere.

Du skal ha en kresen gane for ikke å finne noe etter din smak i Hamar i dag.

Man skal ikke kjøre lenger enn noen mil til høyre mot Elverum før man møter en eneste stor pizzaby

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags