Gå til sidens hovedinnhold

Din stemme teller!

Artikkelen er over 6 år gammel

Kirken er et viktig samlingspunkt i høytid, glede og sorg. Kirken er i endring. Din stemme er avgjørende for hvordan folkekirkens skal være. Bruk stemmeretten din!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

13. og 14. september er det kirkevalg. Medlemmer som velges inn i bispedømmeråd og Kirkemøtet vil være med å bestemme kirkens vegvalg i årene som kommer.

Ved dette valget er det to lister du kan stemme på. Mangfoldig folkekirke – Nominasjonskomitéens liste med 17 kandidater som representerer et mangfold og bredde i synet på kirkeaktuelle saker, for eksempel i spørmålet om vigsel av homofile. De 18 kandidatene på den andre lista, Åpen folkekirkes liste, sier alle ja vigsel av homofile. I andre saker kan de ha ulike standpunkt.

I disse dager sendes det ut valgkort til alle medlemmer i Den norske kirke. På valgkortet står det informasjon om hvor og når du skal stemme. Der finner du også kandidatlistene.

På www.kirkevalget.no og på www.kirken.no/hamar kan du lese om kandidatene og deres syn i kirkeaktuelle saker.

Jeg håper at folk flest som er medlem i kirken bruker stemmeretten sin. Ved å stemme påvirker du at kirken blir det du vil den skal være. Din stemme trengs!