Denne avtalen kan ta Making View ut i milliardmarked

TESTET: NTNU-professor Aslak Steinsbekk demostrerer VirSam-programmet.

TESTET: NTNU-professor Aslak Steinsbekk demostrerer VirSam-programmet. Foto:

Her signerer Making View en avtale med NTNU om å kommersialisere et mangeårig forskningsarbeid. Avtalen kan løfte Hamar-bedriften inn i et milliardmarked.

DEL

Inne på PARK i Hamar tar NTNU-professor Aslak Steinsbekk på seg VR-briller og trener på en internasjonal metode for å redde en pasient, en systematisk klinisk observasjon kalt ABCDE.

Det er en prosedyre som brukes i alle situasjoner hvor en pasient må observeres.

- Nesten 600 helt ferske medisin- og sykepleiestudenter fikk opplæringen på et VR-program. Vi klarte å kjøre gjennom opplæringen av 120 studenter på fire timer, sier Steinsbekk.

– Har energi

VR-teknologien, et treårig forskningsprosjekt kalt VirSam (Virtuell Samhandling), er ikke bare viser seg å være effektiv bruk av tid i undervisningssammenheng:

– VR er morsomt, men å ha det morsomt er ikke det samme som å lære. Vi har gjennomført undersøkelser som viser at også læringseffekten med VR er høy, sier professoren, som mener teknologien også vil redde mange liv.

Dermed vil NTNU gi Hamar-selskapet Making View rettigheter til å videreutvikle og selge den forskningsbaserte VR-teknologien, som man slår fast gir effektiv opplæring av helsepersonell på sykehus, i kommunehelsetjenesten og for studenter innen helsefag.

Fordelen er at VR-basert opplæring er lite ressurskrevende sammenlignet med alternative opplæringsformer, og kan gjøres over alt.

AVTALESIGNERING. Making Views daglige leder, Knut-Einar Wold, og NTNU Technology Transfer-prosjektleder, Kristin Lønsethagen, signerte avtalen.

AVTALESIGNERING. Making Views daglige leder, Knut-Einar Wold, og NTNU Technology Transfer-prosjektleder, Kristin Lønsethagen, signerte avtalen. Foto:

Making View på Hamar ble valgt av NTNU Technology Transfer blant flere internasjonale aktører.

Dermed kom prosjektleder Kristin Lønsethagen til Hamar for å signere avtalen tirsdag.

– Vi har vært i dialog med flere mulige partnere i dette prosjektet, men da vi begynte å snakke med Making View på Hamar så kom det fram at de har mye energi og «drive» og vil ha fullt fokus på å ta dette ut i verden for å få dette realisert. Og de har teknisk kompetanse og erfaring. Markedsnærhet har også vært viktig.

– Det tyder på at de ønsker å lykkes i Norden og i et globalt marked, sier Lønsethagen.

«Perfect match»

– Making View AS er nå glade for å kunne stå for videreutvikling og salg til sykehus og utdanningsinstitusjoner både i og utenfor Norge, sier salgssjef i Making View Are S. Vindfallet.

Det åpner opp et mulighetsvindu i et milliardmarked, som Hamar-selskapet vil forsøke å ta ut gevinster i:

– Dette er et viktig spor i satsingen vår videre kommersielt og vil virke som en motor for oss. Dette kommer til å bety økte inntekter og profilering for Making View, supplerer daglig leder i Making View, Knut-Einar Wold.

Selskapet arbeider med flere relaterte VR-produkter innen mental helse, trening og opplæring.

– NTNUs nyutviklede VR-teknologi er en «perfekt match» inn i vår produktportefølje og bidrar til å styrke Making View sin posisjon i markedet, sier Wold.

PROSEDYRE: Pasienten skal undersøkes, og Steinsbakk kjører ABCDE-prosedyren.

PROSEDYRE: Pasienten skal undersøkes, og Steinsbakk kjører ABCDE-prosedyren. Foto:

EFFEKTIV: – VR-læring er gøy og effektivt, slår forsker Aslak Steinsbekk fast.

EFFEKTIV: – VR-læring er gøy og effektivt, slår forsker Aslak Steinsbekk fast. Foto:

Artikkeltags