Gå til sidens hovedinnhold

Derfor kan konserten på Stortorget bli utsatt i et år

Artikkelen er over 2 år gammel

Espen Solheim Røhne hos Venues bekrefter at en storartist til Stortorget fortsatt ikke er på plass.

Les også: Lind, Nilsen, Fuentes og Holm til Tjuvholmen

Å skaffe et stort navn til Stortorget denne sommeren har vist seg å være mer komplisert enn man hadde sett for seg.

Arrangørene, Hamar kommune, Stange kommune, Hamar Olympiske Anlegg og bookingbyrået Venues, innrømmer at de sliter med å finne det store navnet som skal fylle Hamars store torg for fjerde gang.

– Ingen avklaring

Rundt de tidligere konsertene har annonseringen og billettsalget startet før nyåret. Nå er det snart vår og noe navn for denne sommeren er fortsatt ikke annonsert.

– Vi har fortsatt ingen avklaringer rundt artisten eller bandet, bekrefter Espen Solheim Røhne hos Venues.

Han jobber med å finne navnet på artisten eller bandet som skal overta stafettpinnen etter tunge navn Sting, Elton John og a-ha.

De siste to årene har det blitt solgt 12.000 billetter til konsertene. Under det første året åpnet man bare opp for 8.000 billetter til Sting, og dermed ble også han utsolgt på rekordtid.

Erfaringene fra den første konserten gjorde at man til slutt gikk inn for å selge 4.000 billetter ekstra til storkonsertene. Torget tålte trøkket.

Det er flere grunner til at Stortorget-bookingen er svært komplisert:

1) Arrangørene håper å få til en festlig ramme rundt konserten, og vil helst ha den tilbake til en fredag eller lørdag, selv om a-ha solgte ut på en tirsdag i august. Salget av øl og vin står for overskuddet, mens artistene stikker av med hele delen eller størstedelen av billettpengene.

2) Hamar kjemper mot andre norske større og middels store byer om de store internasjonale navnene. Her ser de store artistene ut til å bli lokket av byer og arrangører med større budsjetter. Og de store artistnavnene som reiser rundt i Europa har for lengst fylt opp helgene i kalenderne.

3) Å finne en navn med bred appell som trekker 12.000 i Hamar, som spiller eksklusivt i Hamar på Østlandet og som samtidig er innenfor budsjettene, er en tilnærmet umulig oppgave. Oftest har artisten eller bandet allerede en Oslo-konsert på lista.

4) Å velge et trekkplaster som ikke favner både unge og gamle billettkjøpere er høy risiko når så mange som 12.000 billetter skal selges på Hedmarken. Man løper sjansen for et halvfullt torg og røde tall i budsjettene.

5) Man er nødt til å ha et navn som trekker mange lokale innbyggere. Hotellkapasiteten i regionen er ikke stor nok til at man kan redde arrangementet på et navn som trekker fans fra hele Norge. Artisten eller bandet må ha en solid nok standing blant lokale billettkjøpere.

– Ikke gitt opp

– Vi har ikke gitt opp, og jobber med mange interessante navn. Det er en stor kabal som må gå opp, sier Røhne.

– Vi er snart i mars. Kan det være slik at dere vurderer muligheten for å hoppe over et år i konsertserien?

– Kanskje vi gjør det. Den muligheten er også der, i og med at vi er såpass langt bakpå tidsmessig.

– Men, vi jobber fortsatt med et par artister som vi har hatt lenge på blokka.

– Får vi landet en avtale, så blir det konsert.