Gå til sidens hovedinnhold

«Det har bare fortsatt å strømme på med folk. Også i ukedagene»

Artikkelen er over 1 år gammel

Ny pub i gammel stil slår an. Omsetningsrekorder settes og folk strømmer til den nye Nellie-puben i Hamar.

Se flere bilder fra nye Nellie i bunnen av saken.

Arbeidskollegaene Alexander Baksetersveen og Ronny Bruun valgte spontant å gå en tur ut på byen for å drikke øl:

– Det er første gang vi er på nye Nellie i dag, og førsteinntrykket er kjempebra. Koselig og mye bedre enn gamlepuben, sier Baksetersveen.

– Forventningene ble innfridd. En får følelse av å være på en ekte engelsk pub. Det virker mer åpent og lysere, sier Bruun.

– Samtidig er det fortsatt en god, brun pub, supplerer Baksetersveen.

Nonner på byen

Utenfor sitter Siv Olsen. Varme fra varmelamper gjør at hun og vennene kan sitte utendørs i mars:

– Den nye puben er blitt helt nydelig, og jeg liker meg kjempegodt her! Alt er blitt finere og det oppleves som om det er større plass. Vi pleide å være på gamle Nellie, så vi har bare gått og ventet på at nypuben skulle åpne, sier Olsen.

Anita Vangen, Else Kaspersen, Siv Rakel Roland og Margit Bakken ankom puben som nonner.

– Det var en «Facebook-greie», der man kunne svare på noen spørsmål og se hva man kunne jobbe med. Vi ble overrasket da svaret ble nonner, så da ankom vi puben som nonner i dag. Petter Naustvik ble med som Jesus i dag, sier Vangen og smiler.

De var der i anledning av dartkonkurransen «Kjærringkastet 2020». I et eget dartrom var det stor stemning blant damene som deltok i konkurransen. De hadde vært i gang helt siden klokka 10 på formiddagen, uten at det la noen demper på stemningen blant deltakerne:

– Som navnet tilsier, så er dette en dartturnering av og for damer, forteller Iris Anita Klokkertrøen-Larsen.

I Hamar er det nå 250 aktive dartspillere.

– Vi mente at det var på tide at damene fikk noe eget, sier Klokkertrøen-Larsen, som måtte sette stopp ved 32 deltakere i turneringen.

Nye ansikter

Daglig leder Steven Evans ser tilbake på hektiske dager siden puben åpnet til skøyte-VM. Puben tar 210 personer, og det var lang kø utenfor under hele mesterskapet:

– En morsom opplevelse å gå fra en byggeplass med masse støv til en levende pub på veldig, veldig kort tid. Vi kom på plass i rett tid til VM og knuste omsetningsrekorden den lørdagen, sier Evans.

– Det var periodevis kaotisk for oss som jobber her, for alt var nytt. Men, alt fungerte som det skulle. Og vi fikk bare positive tilbakemeldinger. Alle var fornøyde.

– Vi trodde at åpningseffekten skulle avta ganske raskt, men det har bare fortsatt å strømme på med folk. Også i ukedagene. De gamle gjestene har funnet oss igjen. Og det som er moro å se er at det har kommet en del nye ansikter, som kommer tilbake.

– Du har en konkurrent i Heim, rett over gata. Hvordan fungerer det?

– At de ligger der de ligger har ikke så mye å si. De rapporterer også om omsetningsøkning, og vi får deres gjester etter at de har stengt på ukedagene. Også blir gågata mer levende når besøkende ser at det er folk på begge stedene.

– Dette vinner vi begge på.

– Funnet stilen

Så, hvordan er den nye puben? Lysene er dempet, mørkt treverk og mørke grønn- -og blåfarger preger veggene. Interiørmessig oppfattes det rustikt, og det er mye å sette øynene på uten at det blir overmøblert.

Hovedrommet er sitteplassene inndelt i båser, selv om det er åpent i lokalet. Bardisken er lang. Den har daglig leder Evans selv designet.

Og med et eget dartrom kan Evans og hans ansatte kjøre både quiz og dart samtidig. Noe de ikke kunne gjøre i det gamle lokalene i Astoria-bygget.

– Hva sier folk om det nye stedet?

– Mange mener at vi har funnet stilen som Nellie skal ha, og at vi har klart å lage en pub som ikke ser helt ny og moderne ut, men som har den gode hjemmefølelsen som en engelsk pub skal ha, sier Evans.

– Vi ønsket å lage en den tradisjonelle, koselige puben, og det har vi lyktes med.