Gå til sidens hovedinnhold

Det populære Ønsketreet er tilbake på CC - nå kan du igjen få gi gave til noen som virkelig trenger det

For mange er det blitt en familietradisjon å kjøpe gaver til Ønsketreet på CC og mange har allerede spurt etter det. Nå er tre trær fulle med ønsker på plass på kjøpesenteret.

Ønsketreet har vært fast innslag på CC siden 2017 og er et samarbeid med Røde Kors. De organiserer det hele ved å samle inn ønskelister fra instanser som for eksempel barnevernstjenesten, Hedemarken interkommunale krisesenter og Barnas Stasjon. Hovedformålet er at også lavinntektsfamilier skal få muligheten til å gi julegaver og dette initiativet har utløst stor giverglede blant Hamars befolkning. Det første året fikk de inn 400 pakker, året etter var det 600, mens antallet doblet seg til 2019. Hele 1200 gaveønsker har når blitt oppfylt to år på rad.

– Vi antar at det vil ligge omtrent på dette antallet i år også, sier Helen Rønningsbakken fra Røde Kors Innlandet.

Rundt omkring i Innlandet vil det for øvrig stå tolv ønsketrær i Røde Kors sin regi.

Vil gi noe tilbake

Initiativet har nå spredd seg til CC på Gjøvik og Strandtorget på Lillehammer som nå eies av CC Eiendom. Markedssjef Vibeke Askevold synes det er viktig at en så stor kommersiell aktør bidrar når Røde Kors drar i gang noe slik.

– CC ønsket å koble seg på dette. Et kjøpesenter blir på mange måter en verden i miniatyr og vi som er her hver dag ser behovet for et slik tiltak og vi ønsker å bidra og gi noe tilbake til kundene våre, forteller Askevold.

Slik foregår det:

Røde Kors samler inn ønskelister fra sin samarbeidende instanser og etter at ønskene er samlet inn føres de inn på et hjerte som henges opp på ønsketreet på CC Hamar. Kundene som vil støtte aksjonen plukker med seg hjertet og kjøper gave som leveres til servicekontoret ferdig innpakket. Deretter leverer Røde Kors gavene ut igjen til de ulike instansene som igjen sørger for at gavene havner i riktig hjem.

For ordens skyld kan det nevnes at ønskene og gavene ikke trenger å ha noe tilknytning til CC, men det er de som organiserer dette. For eksempel er det ikke uvanlig at noen ønsker seg gavekort på kino eller klippekort i Ankerskogen.

Mange som gir

Jenny Kristine Slezak Rossvoll på servicesenteret på CC kan fortelle at treet er blitt spurt etter siden tidlig i november. Det er nemlig mange som har som tradisjon å støtte opp om dette.

– Det er nok mange familier som har fått det som tradisjon å støtte opp under dette tiltaket og det er også mange bedrifter som ønsker å bidra. Jeg må si jeg er imponert over givergleden, sier Askevold.

Nytt av året er for øvrig at det er at maksprisen for gavene er senket fra 1000 til 700 kroner. Det var nemlig en tendens at de innleverte ønskene ble dyrere og dyrere for hvert år sjøl om hovedtyngden av ønskene har vært ting som varme klær, vintersko og votter.

– Det er fint om folk ikke lar det gå mer enn tre dager fra de tar med seg et hjerte til gaven er levert. På den måten kan vi unngå misforståelser, sier Rønningsbakken.