Bla i bildene over for å se flere motiv fra skirennet og folkefesten i sentrum.

– Veldig moro å konkurrere midt i Hamar sentrum. Annerledes og noe nytt, og et veldig bra arrangement, oppsummerte en glad Albert Bjerregård Oterholm, som til daglig er langrennsutøver for Raufoss.

Det samme mente Marius Kolloen Hjelle, utøver på Moelven/Næroset:

– Morsomt med sprit i byen, sa 13-åringen, en av 350 utøvere på skirennet på ettermiddagen lørdag.

Busterud var vert

En isbane med kunstløpere og hockeyspillere, en hoppbakke som ungene lekte seg i og et barne- og ungdomsskirenn på en 850 meter lang skiløype midt i byen.

NRK hadde direktesending fra Stortorget under hele lørdagen, med programlederne Carina Olset og Kjetil André Aamodt til stede under hele dagen. De og NRK-teamet formidlet rennet og stemningen rundt på profesjonelt vis, som om det var voksne utøvere i aksjon.

Avle Christen Bjørn fra Innlandets Idrettskrets var speaker under arrangementet.

Da Hamar Dagblad kom bortom tok han ned mikrofonen og unte seg tid til å panorere blikket over Stortorget. Han var overveldet over oppmøtet og livet i sentrum:

– En strålende dag. Mange var nok spente, for det var et stort arrangement å ta på seg. Men det har vært en fin opplevelse hele veien, og mange har kost seg, både skiutøvere, trenere og foreldre. Bare glade folk å se her, sier Bjørn.

Einar Busterud og Hamar kommune var vert for 33 rådmenn og ordførere fra innlandskommunene, som var samlet på Hamar på idrettsgalladagen.

– Vi fikk virkelig vist oss fram fra en fin side. Dette var skikkelig god Hamar-reklame, sa ordføreren.

– Mer sentrumskirenn

Tina Thorsen i Innlandet idrettskrets lovet på forhånd at hele Hamar skulle preges av at Idrettsgallaen var tilbake i byen.

Det ble full klaff:

– Dette ble så mye mer enn det vi hadde drømt om! Vinden løyet og vi fikk et flott arrangement i sentrum. Det har vært fantastisk og alt har fungert så bra.

– Jeg fikk ikke sett så mye på TV, men NRK har gitt uttrykk for at de syntes dette ble veldig bra. Alle virker superfornøyde.

Thorsen tror at Hamar nådde målsettingen om å befeste sin posisjon som idrettsgallabyen:

–Vi har levert en solid søknad for flere år med idrettsgalla i byen vår.

– Og: Vi må ha flere skirenn i sentrum.