Gå til sidens hovedinnhold

Disse arrangerer et grønt motstykke til Black Friday

Etter at markeringen av Black Friday ble innført til Norge har fenomenet bare eskalert. Hedmarken Natur og Ungdom ønsker å tilby et mer bærekraftig alternativ.

«Black Friday» er årlig handledag som finner sted fjerde helga i november. Handelsfenomenet startet opprinnelig i USA og har også vært stort i Norge siden det kom hit første gang i 2010. Det preges av at butikkene tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom. Med tiden har også «Black Week» blitt et begrep og en stor sportskjede kjører nå en kampanje på tolv dager, så man kan trygt si at kjøpefesten når stadig nye høyder.

Hedmarken Natur og Ungdom synes denne trenden er skremmende og ønsker å tilby et alternativ .

– Denne årlige begivenheten er en kjøpefest der mange kjøper ting de ikke trenger, som igjen leder til et overforbruk som verken er bærekraftig, etisk eller klimavennlig, sier Frøydis Nes Hagen i Hedmarken Natur og Ungdom.

Derfor arrangerer de sin egen versjon på Torghjørnet fredag kveld.

– Green Friday er en bærekraftig og gratis klesbyttekveld. Til oss kan du ta med deg klær som bare har blitt hengende i skapet, som du kjøpte på impuls, eller som du bare ikke bruker lengre og veksle de inn i bonger som du kan bruke til å skaffe deg stilige klær andre har tatt med. I tillegg til å være klesbyttekveld skjer det også andre ting under arrangementet. Det blir livemusikk fra bandet SAS som tar turen helt fra Nordre Follo, og BUA og Café Uno holder åpent, forteller de.