Dixon driver til daglig med lærerutdanning i Kenya mens Edwin studerer ledelse. Nå skal de være i Norge fram til september og her skal de selge bøker for Norsk Bokforlag. De bor til daglig i adventskirken i Hamar, men kommer til å dra til både Elverum, Solør, Stange og Ringsaker for å tjene penger.

– Det kommer til på bli veldig mange mil på scooter i løpet av disse månedene. I Norge kan været variere veldig fra dag til dag og det er vi ikke vant til fra hjemlandet vårt, sier de.

Norsk Bokforlag kontakter årlig skoler i land som Kenya og Tanzania med spørsmål om de har studenter ved skolen som har problemer med å fullføre studiene av økonomiske grunner.

Skolen setter forlaget i kontakt med aktuelle studenter. De som kommer gjennom nåløyet etter jobbintervju får tilbud om jobb i Norge i tre måneder.

Vil gjøre en forskjell

Håpet til Dixon og Edwin er at pengene de tjener på oppholdet skal bidra til at de får fullført utdannelsen sin og i sin tur kan pløye kunnskap tilbake til lokalsamfunnet.

– Det er stor forskjell mellom rike og fattige i Kenya, og ved at flere kan få seg utdannelse vil disse ulikhetene minske. Jeg ønsker å kunne gjøre en forskjell og bidra til å forandre Afrika. Det starter med kunnskap og utdannelse, og som ordtaket sier: Gi en mann en fisk og han er mett en dag. Men lærer du mannen å fiske går han aldri mer sulten.

– Mitt håp er at jeg ved å fullføre utdannelse kan hjelpe nærmiljøet mitt hjemme i Kenya, supplerer Edwin.

Skeptiske, men vennlige

De har tidligere solgt bøker på Lillehammer, i Mysen og i Mandal.

– Nordmenn er et bra folkeslag. De er litt skeptiske til oss, men de er veldig hyggelige, forteller de to gutta.

Fra kl fire om ettermiddagen og fram til ni om kvelden reiser de altså rundt og driver oppsøkende salg. De har med seg en god stabel bøker, men stort spenn i tema.

– Det er i alt 14 forskjellige bøker vi har. Det er blant annet kokebøker, hagebøker, historiebøker, dyrebøker og barnebøker. Det er hovedsakelig norske bøker, men to av dem er på engelsk, forteller Edwin og Dixon før de setter seg på sine røde scootere.

– Nå håper vi at vi blir godt tatt i mot i hele distriktet, avslutter de.