Gå til sidens hovedinnhold

Kongeparet til Middelalderfestivalen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi skal ta kongeparet vel imot, sier Magnus Sempler Holte i Hamar Middelalderfestival.

Nå er det bekreftet. Kongeparet kommer på besøk til Hamar Middelalderfestival søndag 11.  juni. Besøket blir en del av jubileumsreisen i sommer.

– Strålende nyheter

– Utrolig morsomt! Vi hadde hørt at de skulle til området, og leverte inn forslag til Fylkesmannen om at de kunne komme til oss. At de faktisk kommer er jo strålende nyheter, sier Magnus Sempler Holte, leder for seksjon, publikum og formidling ved Anno Museum, Domkirkeodden.

– Hvorfor valgte man å gå for Middelalderfestivalen, tror du?

– Dette blir litt synsing, men jeg tror at festivalen vår er noe stort og unikt som skjer på Hamar oh som heldigvis sammenfaller akkurat på det tidspunktet de er på Hamar. Og så synes vel Slottet at dette er en fin anledning for kongeparet å bli kjent med festivalen, Domkirkeodden-området og museet, sier Holte.

– Hva vil dere vise fram, da?

– Vi skal vise fram festivalen vår. Den er i seg selv fantastisk, der man virkelig får følelsen av det å gå inn i en helt annen tid. Også må jo kongeparet få se på det fantastiske området vårt, med ruinene og vernebygget, når de er her, sier Holte og legger til:

– Vi har i det hele tatt mer enn nok å vise fram. Utfordringen er nok at det er begrenset med tid. Kongeparet har mange planer og mange stopp på denne reisen.

I søkelyset

Holte tror kongeparbesøket kan gi hyggelige bieffekter for festivalen og museet:

– Uten å forskuttere noe, så er det ikke uvanlig at kongeparet følges av et stort slep med pressefolk. Da kan vi få vist fram Middelalderfestivalen rundt omkring i landet til nye potensielle besøkende.

Beskjeden om at kongeparet kommer til Middelalderfestivalen fikk museumsledelsen for to dager siden.

– Nå må vi planlegge kongeparbesøket samtidig med planleggingen av festivalen.

– En morsom jobb vi mer enn gjerne går i gang med.