Drar seg til mot Museumsnatt, og en nykommer er på plass

KLAR FOR MUSEUMSNATT: De håper at du setter av den 20. mai til tidenes Museumsnatt i og rundt Hamar. Fra venstre: Anett Fonås Hovde, praksisstudent ved Jernbanemuseet, Mette Larsen, Jernbanemuseet, Morten Sempler Holte, Anno Museum Domkirkeodden, Karen Marie Slagsvold, Utvandrermuseet, Aud Huse, Kunstforeningen, Trond Søberg, Hockeymuseet og Hanne Seem Murbræck, Kristen Flagstad Museum.

KLAR FOR MUSEUMSNATT: De håper at du setter av den 20. mai til tidenes Museumsnatt i og rundt Hamar. Fra venstre: Anett Fonås Hovde, praksisstudent ved Jernbanemuseet, Mette Larsen, Jernbanemuseet, Morten Sempler Holte, Anno Museum Domkirkeodden, Karen Marie Slagsvold, Utvandrermuseet, Aud Huse, Kunstforeningen, Trond Søberg, Hockeymuseet og Hanne Seem Murbræck, Kristen Flagstad Museum. Foto:

Mye av opplegget er klart, så det er bare å bestille billett. Men programmet i detalj røpes ikke ennå.

DEL

– En kan trygt si vi er godt i gang med planleggingen. Og ekstra gledelig er at vi i år har fått med en nye aktør, nemlig Hamar kunstforening, sier Magnus Sempler Holte fra Anno Museum Domkirkeodden.

Veteranbussene kommer

– Dette er et arrangement man ikke finner noe annet sted i Norge, og det er en utrolig miks i hva man kan oppleve, mener Holte.

Det handler om at Domkirkeodden, Norsk Jernbanemuseum, Hamar Bryggeri, Kirsten Flagstad Museum, Kunstbanken, Utvandrermuseet, Atlungstad Brenneri, Storhamar Hockeymuseum og altså nykommer Hamar Kunstforening, åpner sine dører onsdag 20. mai til det som er en Museumsnatt på seks timer.

– Helt fram til midnatt, fra klokken seks på ettermiddagen, vil veteranbusser fra store deler av Innlandet, seks i tallet, frakte folk rundt. Og hva som skjer etter midnatt, som et slags nachspiel, det holder vi hemmelig inntil videre, sier Sempler Holte.

Dagen derpå er Kristi Himmelfartsdag, så Sempler Holte mener det ikke er noen unnskyldning å stå over årets arrangement med tanke på arbeid dagen etter.

En glede å være med

Aud Huse, fra Museumsnatts nykommer Hamar kunstforening, er veldig glad for at også de nå er med i det celebre selskapet.

– For oss i kunstforeningen er det utrolig gledelig å få bli med på dette arrangementet, sier Aud Huse.

– Vi kommer til å presentere Ørnulf af Fjordene Salicath, en kunstner med mange talenter. Og ikke minst en viktig støttespiller for Hamar kunstforening i sin aktive kunstnertid. Detaljene på hvordan vi skal presentere Salicath, som også er æresmedlem i Kunstnerforeningen, er snart på plass. Blant annet skal han presenteres og omtales via film. Men som sagt, alle detaljer tar vi når det nærmer seg, sier Huse.

Disse er med:

I tillegg til Hamar kunstforening er disse stedene med og ønsker ditt besøk:
Domkirkeodden
Norsk Jernbanemuseum
Storhamar Hockeymuseum
Hamar Bryggeris venner
Kirsten Flagstad Museum
Kunstbanken
Utvandrermuseet
Atlungstad Brenneri

Artikkeltags