Gå til sidens hovedinnhold

Drøm blir til virkelighet når Eirin åpner retrobutikken

I april bestemte Eirin Nybakken seg for å satse på butikken hun lenge hadde drømt om og i løpet av neste uke åpner hun dørene på Icon Retro i Seminargata.

35-åringen som til daglig jobber i rekrutteringsbyrå har alltid vært interessert i retro og vintage, og opp gjennom årene har hun samlet opp store mengder møbler, bruksgjenstander og klær. Det meste av dette vil etter hvert bli å finne til salgs når hun nå hopper i det og åpner butikk.

Bestemte seg i påsken

Og ifra flyktige tanker om å starte opp noe til butikken står klar har det gått relativt kort tid, bare så vidt i overkant av to måneder.

– Det var i påsken jeg bestemte meg for å starte opp butikk. Jeg tenkte at det jeg hadde å tape på å prøve var penger og ære, noe som er ille nok i seg sjøl, Dermed tok jeg med sønnen min på tur i byen hvor jeg kikket på ledige lokaler. Da jeg kikket gjennom vinduet her tenkte jeg at «her skal det være.» Da kontaktet jeg gårdeier og de har vært veldig behjelpelige hele vegen, forteller Nybakken som på sikt håper å ha butikken som eneste inntektskilde.

– Det er planen, men jeg vet ikke når det blir, sier hun.


Avhengig av tilsig

Butikken hun nå jobber med å klargjøre før den i neste uke kan åpnes er på 70 kvadrat, men i tillegg til dette har hun varer på to lager, et på bakrommet og et rett i nærheten. I tillegg har hun varer i kjeller og på loft hjemme, så enn så lenge har hun mye varer å tilby til sine kunder.

– Men jeg er avhengig av at folk kommer til meg med ting de ønsker å gi bort eller selge. Jeg kjøper jo ting hver dag nå og nitti prosent av alt jeg kjøper kommer fra privatpersoner. Jeg drar rundt omkring og kjøper opp saker som folk ønsker å kvitte seg med, men det er veldig tidkrevende, sier hun.

Hun er opptatt av at det hun har å tilby i butikken skal holde en viss kvalitet.

– Her vil kundene finne klær og gjenstander som er 30–80 år gamle, så noe bruksmerker må man regne med, men jeg etterstreber at det skal være god kvalitet på alt her. Ting skal virke og klærne skal være hele, sier hun.

Kleskolleksjonen hun til nå har opparbeidet seg består utelukkende av dameklær, men det kan det bli forandring på.

– Om det skulle bli etterspørsel etter herreklær kan det godt hende jeg tar inn det også, sier hun.


Også kaffebar

Hun vet at hun nå satser i et segment hvor det allerede er litt konkurranse. UFFxResirkula på Torghjørnet selger klær, GåRetro i kretsløpsparken selger bruksgjenstander som er blitt levert på Sirkula og det finnes også en gjenbruksbutikk på Storhamar. Nybakken mener uansett at det er marked for en slik butikk i sentrum og for å ha noe annet å tilby skal hun også ha en kaffebar der. Og her skal det bli skikkelig kaffe.

– Jeg er veldig glad i kaffe og har fått servert veldig mye dårlig kaffe opp gjennom årene. Jeg har tidligere jobbet på kaffebar og tok faktisk etablererprøven i 2008. Nå venter jeg bare på kaffemaskinen som skal komme fra Italia. Den skule egentlig ha kommet for en stund siden, men det er litt forsinkelser med leveransen, sier hun.


Skal ha søndagsåpent

Alle aspekter vedrørende butikkdriften er ikke spikret ennå. Hjemmeside, nettbutikk og Facebook-side er foreløpig ikke på plass, men det vil snart være klart. Åpningstidene er heller ikke helt spikret ennå, men hun velger å ha åpent både lørdager og søndager.

– Da har folk god tid og det er mer folk som er ute i byen, sier Nybakken som håper konseptet vil falle i smak og at folk som har noe de vil kvitte seg med ikke nøler med å kontakte henne.