– Det er spesielle tider, med mange restriksjoner. Men vi kliner til, lager festival og kjører en masse konserter for maks 200 publikummere, sier Espen Røhne Solheim hos Venues.

De kommer

Det hele starter torsdag 30. juli.

Da spiller Jan Eggum, Frida Ånnevik og rockebandet Oslo Ess.

Fredag 31. juli blir det besøk av Ingebjørg Bratland, Adam Douglas og Øystein Greni & The Social Distance Man (Bigband i nedstrippet versjon).

Lørdag 1. august blir det Paper Crown, Bjørn Eidsvåg, Morten Abel og Return som får avslutte tredagersfestivalen.

– Det er veldig positiv og framoverlent stemning i bransjen om dagen. Alle har lyst til å være med på noe, selv om det er trange kår. Så det har vært veldig lett å booke denne festivalen, faktisk. Ikke vært et eneste nei, sier Solheim.

Bookingen ble unnagjort på en uke.

– Det er mange spillesugne folk, så det er ikke pengene som rår akkurat nå. Artistene føler at det er bedre å gjøre noe enn ingenting, og synes at det er artig å få komme seg ut å få spilt litt.

Duoen Paper Crown fra Hamar får dra i gang den tredje dagen av musikkfestivalen Tjuven Musikkfest på Tjuvholmen. På scenen denne dagen står store navn som Bjørn Eidsvåg, Morten Abel og Return.

– Stas. Vi gleder oss! sier Ørnulv Brun Snortheim om å få vise fram prosjektet sitt i svært godt selskap.

– Vi er som en glasscola etter en pølse i brød, sier gitaristen og produsenten om i hvilket musikalsk landskap prosjektet ligger i.

Han og makker Johanne Kippersund Nesdal lager iørefallende pop.

Singelen «Back of My Mind» hylles i sosiale medier.

Og de spiller den eneste gratiskonserten under festivalen (man må løse ut gratisbillett på Ticketmaster).

– En stor dag for oss og vi ser på dette som premieren på oss som liveband, sier Snortheim, som denne dagen også vil ha med seg Ellen Andrea Wang (bass), Andreas Ulvo (tangenter) og Børre Flyen (trommer) på scenen, sammen med vokalist Nesdal.

– Får du artistene ekstra billig, Solheim?

– Ja, det er ikke tvil om at det er «koronadealer» ute og går her. Det begrenser jo seg selv når en bare kan selge 200 billetter. Også er vi så heldige å ha fått med oss noen sponsorer som dekker kostnadene rundt festivalen.

Men det blir en festival med mange smitteverntiltak.

Publikum skal holde en-meters avstand. Kun 200 får slippe inn i et konserttelt som normalt tar 700 mennesker. Da skal det blir god nok avstand, mener arrangørene.

– Også er det gjort mye jobb med innslipp og utslipp og bevegelser av publikum. Det blir en slags enveiskjøring av mennesker på området.

Arrangørene får bare selge billetter til hver konsert, ikke festivalpass.

– Det blir på en måte unike konserter i en festivalsetting, sier Solheim, som drømmer om at Mjøsa fylles opp av båter under festivalen for å skape fine kulisser.

Spesiell sommer

Tjuven Musikkfest ble arrangert som en-dagsfestival i august i fjor, med Lissie, Bigbang, Sondre Justad, Silja, Atle Douglas på plakaten.

Da kom det nesten 2.000 publikummere.

Nå blir det en mer begrenset festival, dratt ut over tre dager.

For Tjuvholmen Kros vert, Thore-Petter Wang, er det en spesiell sommer:

– Vi går litt på tomgang i forhold til hva vi vanligvis driver med, men det er viktig at vi fortsetter å vise oss fram. Dette blitt en morsom greie med liten rigg.

Han måtte utsette en utsolgt Beach Boys-konsert denne sommeren på grunn av koronaviruset.

– Trist for at sommeren ble som den ble?

– Nei, jeg tenker ikke så mye på det. Det er de som har det verre enn oss, sier Wang.

– Men det er viktig å fortsette å lage arrangementer, sier Solheim.

– Folk skal ikke glemme at det å gå på konsert fortsatt er viktig..