Populært hundeområde

Idyllisk: Arvin Alamdari og Ann-Cathrin Joneid følger med på Kendra som utforsker Mjøskanten i den nye hundeparken på Tjuvholmen.Alle foto: Ragnhild Ekornrud

Idyllisk: Arvin Alamdari og Ann-Cathrin Joneid følger med på Kendra som utforsker Mjøskanten i den nye hundeparken på Tjuvholmen.Alle foto: Ragnhild Ekornrud

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hamar kommune åpnet forrige uke et eget område for lufting av hund. På kort tid har det blitt svært populært.

DEL

Litt over klokka tre en ettermiddag er vi usikre på om vi i det hele tatt finner noen hunder på det nyåpnede lufteområdet på Tjuvholmen. På den korte tiden Hamar Dagblad er innom er det flere hunder som tar seg en liten snuserunde i parken.

– Vi leste om det på nettet og bestemte oss for at vi måtte prøve det. Vi går mye tur i nærheten, og det er veldig fint å kunne slippe hunden her, sier Ann-Cathrin Joneid og Arvin Alamdari som kom innom med tispa Kendra.

Mens Kendra snuser rundt og blir vartet opp av puddelen Kyrre og bretonen Ari, slår eierne av en prat med de andre hundeeierne i parken. Alle gir de tommel opp til kommunen for dette tiltaket.

– Vi var her i helgen og da var det rundt 20 hunder som lekte sammen her. Det var helt fantastisk, smiler Tore Avlesen og kona Anne Berit.

Mens vi står og snakker kommer Trond Lassen med Jenny innom. De fire hundene bruker tiden på å snuse rundt både på bakken og på hverandre. Litt beskjedne er firkløveret, men ingen tegn til uvennskap.

– Det er så fint, for med så god plass og når de ikke har et menneske som skaper spenning i båndet, så snakker de med hverandre og det blir lite uoverensstemmelser, sier Tore.

Nå er det et tynt snølag i parken, men når våren kommer blir det reneste idyllen for både tobeinte og firbeinte, med ypperlig plassering, rett ned ved Mjøsa.

– Dette kommer til å bli stranda for hunder og hundeeiere i sommer. Tenk så fint det blir her med gressplenen, en liten strand og benker. Her kommer folk til å samle seg for å grille og være sosiale, også kan hundene spise pølser, ler Lassen.

Sentrumsnærheten setter de alle stor pris på, og at dette området vil bli godt brukt, det er de sikre på.

– Det er så lettvint når det er så nærme. Dette kommer både vi og Kendra til å benytte oss mye av, smiler Ann-Cathrin og Arvin.

Artikkeltags