7. februar overtok Egons lokalene i Torghjørnet og torsdag er de altså klare for åpning etter en hektisk sluttspurt.

– Det er vanlig for oss å bygge opp restauranten på tolv uker. Noen leveringsforsinkelser til tross, vi har hatt god kontroll her også selv om det blir hektisk på slutten. Vi begynner jo å få god erfaring med dette, men ingen prosjekter er like, forteller driftsleder Østlandet Daniel Aarseth.

Etableringen i Hamar er den 47. i rekken for kjeden som i gode år omsetter for svimlende halvannen milliard.

Samme plan som alltid

Når restauranten nå åpner dørene er det med samme plan og ambisjon som de alltid har når de åpner i nye byer.

– Vår ambisjon er å bli den mest populære restauranten i byen, det er planen i alle byer. Og det lykkes vi stort sett med. Vi er den kjeden med høyest omsetning blant annet i Oslo, Lillehammer og Gjøvik, forteller Aarseth.

At Hamar har en tetthet av spisesteder man sjelden ser skremmer ikke Aarseth.

– Det er bare positivt. Det trekker folk ned til byen og et stort mangfold i tilbudet er bare bra, sier Aarseth.

– Og vi har tenkt å bli her en stund, for vi har inngått en leieavtale på 40 år og investert tungt i denne restauranten, legger han til.


Flere befaringer

Kjeden er etterspurt både i Norge og utenfor landegrensene, og har årlig ca. 40 tilbud om å etablere nye Egon-restauranter i både inn- og utland. De takker imidlertid nei til de fleste ettersom de ikke ønsker å bli for store, men når de fikk tilbud om å etablere seg på Torghjørnet fant de endelig det de har sett etter på Hamar i flere år. Allerede i 2011 var det dialog mellom restaurantkjeden og lokale gårdeiere.

– Vi har vært på flere befaringer i Hamar opp gjennom årene, men tidligere har ikke det vi har fått presentert truffet oss godt nok. På Torghjørnet ser vi derimot et stort potensial, og ser på det som en kjempefordel å ligge rett ved siden av kulturhuset. Vi prøver alltid å få til et samarbeid med kino eller kulturhus der vi etablerer oss, sier Aarseth.


– Godt inntrykk av byen

I forbindelse med etableringen i Hamar måtte det ansettes en daglig leder og valget falt på Silje Eid-Østlie, opprinnelig fra Horten. Hun begynte sin karriere hos Egon på Storo i 2015, og trivdes så godt at hun sluttet på skolen for å jobbe på heltid. Hun har vært assisterende daglig leder på Gjøvik og daglig leder på Lillestrøm før hun nå altså blir å finne i samme stilling i Hamar. Hun flyttet til Ridabu i februar og liker det hun har sett av byen foreløpig.

– Jeg har et veldig godt inntrykk av byen så langt. Her har man alt man trenger, men det er også en rolig by hvor det går an å senke skuldrene og slappe av. Det er deilig, sier 26-åringen som til tross for hektiske dager ikke ville vært denne perioden foruten.

– Dette er ekstremt lærerikt for meg. Jeg har aldri vært med på å åpne en helt ny restaurant før, og jeg tror jeg kommer ut fra dette ti ganger smartere enn det jeg var var, sier hun og ler.


Hamar-detaljer

Restauranten har rett oppunder 400 sitteplasser til sammen der snaut halvparten er på uteserveringen som seiler opp som den fineste i hele byen. Inne er det både lekerom for de minste, og eget møterom som kan bookes ved behov. Interiøret er i kjent Egon-stil med masse stilige detaljer på veggene, men også en god dose Hamar-historie. Kjeden har som policy alltid å dra inn lokale elementer, og flere store fotografier fra Hamar opp gjennom historien pryder nå veggene i den nye restauranten.