Sirianne Vikestad har forlatt hjemstedet Ølen og en region hvor man satser på oljenæringen til fordel for en tilværelse som trainee i Hamar. Nå er hun inne i sin periode i forsikringsselskapet Eika.

– En av grunnene til at jeg havnet her var at programmet med Trainee Innlandet var veldig interessant. At en kunne få være med og påvirke bedriftene her i Innlandet, og Eika Forsikring er interessant arbeidsgiver hvor det er flat struktur. Linjene er korte. Jeg kan gå rett til sjefen min Rune eller Trond, som er administrerende direktør.

– Jeg føler at det er en ja-kultur her, sier Vikestad.

– I gamle dager rekrutterte vi gjerne folk rett fra skolebenken og skolerte de for å utføre en rolle. Forsikringsbransjen blir i dag mer digitalisert, og vi ser fremover et behov for påfyll av kompetanse for å tilpasse selskapet til den nye hverdagen, sier Trond Bøe Svestad, og fortsetter:

– Det er spennende med traineer, fordi de ser ting på en annen måte og stiller litt andre krav. Og vi i Eika er veldig opptatt av hvordan vi skal tiltrekke oss den arbeidskraften vi trenger i tiden framover. Vi trenger folk med digitalkompetanse, folk som kan IT og folk med analytisk kompetanse. Det er jo så mye data i et forsikringsselskap, så det å kunne analysere og tolke disse dataene blir veldig viktig i årene framover.

Stolte av jobben

150 jobber nå hos Eika Forsikring i Hamar, mens 20 bemanner et Oslo-kontor.

Selskapet selger forsikringsprodukter gjennom 60 lokale sparebanker i Eika-alliansen. I Hamar gjøres det gjennom Totens Sparebank, som holder til i førsteetasjen.

Erik Betten og Håkon Kristiansen er på plass, og har møtt fem andre traineer som er innom på bedriftsbesøk:

– Jeg stortrives. Har vært her siden september og opplever at det er et inkluderende arbeidsmiljø. Man sitter i et åpent landskap og har god kontakt med andre kolleger. Arbeidsoppgavene er relevante i forhold til det jeg har tatt som utdanning, sier Betten.

– Arbeidsoppgavene er varierte, og jeg føler at jeg får påvirke selv hva jeg har lyst til å drive med, i forhold til mine interesser og hva jeg kan, sier Kristiansen.

Også digitalmarkedsførerne Pernille Fjær Jacobsen og Marthe Stine Lund gleder seg til å gå på jobb hver dag:

– Vi er veldig stolte av å jobbe i Eika Forsikring, sier de.

– Har det gått greit å rekruttere folk i Hamar?

– På mange området har det gått bra, men vi har måttet utvide kretsen noe for å fylle mange ledige jobber. Men det begynner heldigvis å bli så kort vei til Oslo nå at det er mulig å få tak i folk, sier direktør kunderelasjon, Rune Svartvadet.

Han kommer opprinnelig fra Sørskogbygda, jobbet mange år i Oslo før han og kona fra Brumunddal endte opp i Hamar-regionen og Ridabu.

– Det har vært kjempebra. Jeg merket jo at folk som jobbet i regionen var veldig stolte av å jobbe her, sier Svartvadet og fortsetter:

– På Eika har vi en variert arbeidsplass fordi vi driver med alt fra salg og IT til analyse. Hele spektret av ulike roller som gjør bedriften interessant og tiltrekker seg mange ulike profiler. Og de som begynner å jobbe her oppdager at forsikring er faktisk et samfunnsoppdrag. Derfor er det få som slutter.

– Å være basert i Hamar har gått veldig bra fordi vi har en oppfatning av at det er en mer stabil arbeidskraft her enn i Oslo, for eksempel. Det oppleves som at vi har veldig lite turnover. For noen år tilbake var det ingen som sluttet her, men nå har vi begynt å få folk som skal gå av med pensjon i selskapet, sier Svestad.

Fire av etasjene i det hvite Utstillingsplassen-bygget har Eika Forsikring lagt beslag på:

– Vi har ikke mye å gå på, så det kan hende at man må bygge på en etasje til her, sier Svartvadet og ler.

– Spesielle kunder

Rekordresultat i 2019 og med det landets mest lønnsomme forsikringsselskap. Resultatet før skatt ble for året samlet ble 609 millioner kroner mot 405 millioner kroner året før.

Inntektene økte i løpet av året med 7,6 prosent, og selskapets omsetning var ved utgangen av tredje kvartal på 3,1 milliarder kroner.

Selskapets omsetning var ved utgangen av tredje kvartal på 3,1 milliarder kroner.

– Vi slapp unna store naturhendelser, store branner og de riktig store skadene.

– Og Eika-kundene er helt spesielle. Fornuftige folk som er flinke til å ta vare på tingene sine, sier Svestad og smiler.