Elever ved fire skoler i Elverum satt i karantene

Grunnskolesjef i Elverum, Thorleif Skavern, bekrefter overfor Østlendingen at elever fra henholdsvis Vestad, Ydalir og Frydenlund skole, i tillegg til Søbakken, er satt i karantene som følge av nærkontakt med én eller flere covid-19-smittede de siste dagene.

DEL

(Østlendingen) – Foreldre og foresatte på de enkelte trinnene er informert, sier Skavern mandag formiddag.

Østlendingen skrev mandag morgen at fem elever ved Søbakken skole i Elverum er satt i karantene etter at de spilte fotballkamp mot Ridabu i forrige uke.

Dette bekreftet rektor Frode Skrutvold.

– Det er fem elever fra 7. trinn som nå er i karantene. Samtlige var involvert i en fotballkamp mot et lag fra Ridabu onsdag 26. august, der det i etterkant har blitt påvist koronasmitte hos én av spillerne, sa Skrutvold.

Fotballkamp

Senere på dagen bekrefter grunnskolesjefen i kommunen at elever fra tre andre skoler i Elverum også har blitt satt i karantene.

Dette gjelder Vestad, Frydenlund og Ydalir.

Samtlige av disse var også med på fotballkampen mot Ridabu sist onsdag. Det bekrefter kommuneoverlege i Elverum, Jon Iver Fougner overfor Østlendingen mandag.¨

Utbrudd i Hamar

I Hamar har det blitt slått full korona-alarm etter at 18 personer nå er bekreftet smittet i kommunen i løpet av kort tid.

Ridabu skole stenges helt, noe som medfører at elevene må ha hjemmeundervisning. Det er også bestemt alle skolene i Hamar, fra 5. trinn og oppover skal ha digital undervisning ut uka.

I tillegg stenges alle sykehjem for besøk, treningssentrene stenges ut uka og alle arrangement med over 20 personer forbys, uavhengig om arrangementet har en arrangør eller ikke.

I etterkant av fotballkampen mot Elverum sist onsdag har en spiller på Ridabu fått påvist koronasmitte.

Elevene fra Søbakken som nå er satt i karantene, har vært på skolen i etterkant av fotballkampen. Det bekrefter rektor Frode Skrutvold.

– Vi har hatt en god dialog med kommuneoverlegen i Elverum, som har gjort en grundig vurdering om at ingen andre må i karantene. Det er fortsatt gult nivå på skolene i Elverum, så vi følger reglene som normalt, sier rektoren, som føyer til at flere ansatte ved Søbakken skole har blitt testet den siste uka.

Også Ringsaker og Stange har innført strenge tiltak etter korona-utbruddet i nabokommunen.

Artikkeltags