Gå til sidens hovedinnhold

Elin skal lede poesifestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Elin Tinholt overtar som daglig leder for festivalen, når Hanne Lillebo i august går av etter åtte år som festivalsjef.

Det melder Nordisk poesifestival – Rolf Jacobsen-dagene i en pressemelding.

Elin Tinholt (57) er utdannet cand.mag. med kulturfag og teatervitenskap fra UiO i fagkretsen. Hun er dramatiker, manusforfatter og forfatter, sist aktuell med romanen "Søstrene på Stenberg" og lytteteatret "Fattigfolk".

Tinholt har tidligere jobbet for blant annet Norges Verdensarv, Nasjonalbiblioteket og Hedmark Teater

- For en ære og glede å ta over for dyktige Hanne Lillebo i denne jobben. Så utrolig morsomt det skal bli å samarbeide med styret og programrådet for å fylle disse dagene med nordisk lyrikk av aller beste klasse! For visst er det et lite mirakel som skjer på Hamar i begynnelsen av mars hvert år med rundt 40 ulike opplesninger, forfattersamtaler, debatter, konserter og litteratur-seminar, skriver hun på sin egen Facebook-side.

Festivalens programråd består av Hans Kristian Rustad, Ted M. Granlund, Silje Hernæs Linhart og Kjersti Bronken Senderud.

Nordisk poesifestival – Rolf Jacobsen-dagene er Nordens ledende poesifestival.

I løpet av fire dager i begynnelsen av mars går rundt 40 ulike opplesninger, forfattersamtaler, konserter og foredrag av stabelen på Hamar. Hvert år velges en festivalpoet, og det arrangeres et åpent seminar med fokus på poetens forfatterskap.

De som hittil har vært festivalpoeter, er Jo Eggen, Øyvind Rimbereid, Cecilie Løveid, Tua Forsström (FI), Øyvind Berg, Göran Sonnevi (SE), Hanne Bramness og Henrik Nordbrandt (DK).

For 2021 velges en norsk festivalpoet.

Neste års festival arrangeres 4.–7. mars.