Vaagan Moen klar for HamKam

Drammen  20161027.
NM fotball menn 2016: Strømsgodset-Kongsvinger (1-2). Petter Vaagan Moen på innbytterbenken før semifinalen i cupen mellom Strømsgodset og Kongsvinger på Marienlyst stadion.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Drammen 20161027. NM fotball menn 2016: Strømsgodset-Kongsvinger (1-2). Petter Vaagan Moen på innbytterbenken før semifinalen i cupen mellom Strømsgodset og Kongsvinger på Marienlyst stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Petter Vaagan Moen er tilbake der det hele startet. 32-åringen ble nemlig presentert som ny HamKam-spiller under en pressekonferanse på Briskeby onsdag ettermiddag.

DEL

Hamarsingen har skrevet under på en femårskontrakt som strekker seg til 2021-sesongen, og skal etter planen først og fremst bidra ute på banen, men også i klubbens trenerteam.

– Det er HamKam som er klubben min, og det føltes naturlig og etter hvert avslutte her dersom motivasjonen var til stede. Jeg har følt at jeg har hatt mer å bidra med på toppnivå, men har slitt med tillit der jeg har vært, noe som ikke har vært optimalt. Jeg er veldig sulten fortsatt, og dette blir en ny type utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på, sa Vaagan Moen under klubbens pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Kamma-trener Kevin Knappen var naturlig nok et eneste stort glis etter å ha sikret seg den rutinerte ringrevens tjenester de neste årene.

– Dette er strålende nyheter for HamKam, og vi er fantastisk godt fornøyd med å få denne signeringa i boks. Vi vet at vi får en kvalitetsspiller, sa en glad Knappen.

«Mjøsas Beckham»

Vaagan Moen kom inn på A-laget til HamKam allerede som 17-åring, men det var som 19-åring - i Ståle Solbakkens første sesong som HamKam-trener, at mannen med det fryktede venstrebeinet fikk sitt store gjennombrudd.

Hamarsingen, som etter hvert fikk kallenavnet «Mjøsas Beckham», ble raskt en publikumsfavoritt, og etter 27 kamper i grønt og hvitt ble det hele til slutt kronet med opprykk til eliteserien etter 2003/2004-sesongen.

De gode prestasjonene fortsatte i den påfølgende sesongen blant eliten - noe som naturlig nok ikke gikk upåaktet hen hos andre klubber.

Høsten 2005 ble han solgt til Brann for hele 10 millioner kroner.

Mislykket utenlandsopphold

Der spilte han fem sesonger, før han fikk prøve seg i England og London-klubben Queens Park Rangers i 2011.

Det ble ingen stor suksess, og bare ett år og åtte kamper senere vendte Vaagan Moen snuta hjem igjen. Denne gang til Lillestrøm hvor han ble i tre sesonger, før han gikk til Strømsgodset i 2015.

32-åringen hadde igjen ett år av kontrakten med Godset, men nå det er altså enighet om å løse Vaagan Moen fra denne - uten at det koster HamKam en eneste krone.

Artikkeltags