«Triller» for de minste

FOR DE MINSTE: «Babytriller» med Halvard Bjørkås, Loan Hå og Hanne Frostad Håkonsen henvender seg til de minste teatergjengerne. Foto: Jo E. Brenden

FOR DE MINSTE: «Babytriller» med Halvard Bjørkås, Loan Hå og Hanne Frostad Håkonsen henvender seg til de minste teatergjengerne. Foto: Jo E. Brenden

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

To dansere og en musiker skaper spennede og unike opplevelser rundt temaet «trille».

DEL

Baller som ruller, en dukke på et skateboard og en stor sirkel med dans og musikk. Plutselig kan man høre en litt annerledes versjon av Michael Jackson-hit'en «Thriller» fra en høyttaler.

I bakgrunnen triller musiker Halvard Bjørkås på noen hjul mens danserne Hanne Frostad Håkonsen og Loan Hå kaster store baller med øyne i forgrunnen.

Sanselig opplevelse

«Babytriller» er Teater Innlandets tilbud denne våren til regionens 0-3-åringer.

Koreograf Karstein Solli har sammen med scenograf Kristin Bengtsson laget et fargerikt og spennende univers som de yngste publikummerne får være med på.

Barna får sitte/ligge helt der framme, der det skjer, og noen ganger blir de sammen med aktørene dratt inn i alt det merkelige som skjer på scenen.

Målet er ifølge Teater Innlandet å gi småbarna «en stor og sanselig opplevelse».

– Barn er utrolig direkte i dialogen, så forestillingen vil nok forandre seg underveis, spår danser Loan Hå.

Men koreograf Solli har tenkt nøye igjennom hva de minste skal få oppleve:

– Det er all right å ha litt kunnskap om den aldersgruppa vi møter. Forskning har funnet litt fram til hva barn mellom 0–3 år er opptatt av. Og på midten av 90-tallet begynte man å bli mer opptatt av å introdusere spedbarn for kunst og kulturelle opplevelser.

– Hjerneforskere fant ut at spedbarn var like kompetente som voksne rundt dette med å ta til seg estetiske uttrykk. Da ble det sprengende for oss kunstnere å vite at det vi gjorde hadde en effekt, sier Solli.

– Ut fra det har jeg forsøkt å lage et konkret og lekende univers.

Forestillingen ble i forrige uke testet på en gruppe spedbarn. De var ifølge danserne og Solli veldig med på alt som skjedde, selv om de responderte ulikt på det som utspant seg foran dem.

Utsolgt premiere

Stykket har premiere hos Teater Innlandet i Hamar kulturhus lørdag. Den første forestillingen er utsolgt, men det er billetter igjen når stykket kommer tilbake etter en rundreise lørdag 12. mars.

I mellomtiden blir «Babytriller» å se i Kulturhuset Banken på Lillehammer 7. februar, i Elverum kulturhus søndag 14. februar og på Gjøvik Kino og Scene lørdag 20. februar. I tillegg settes det opp lukkede forestillinger for barnehager.

Artikkeltags