Gå til sidens hovedinnhold

Elverumsingen Stian Kavli tar over Hamarstua: – En plass som er unik

Hamarstua på Domkirkeodden har fått ny driver etter at restauranten gikk konkurs i sommer. Nå er det elverumsingen Stian Kavli som skal drifte spisestedet videre.

Elverumsingen driver fra før spisestedet Forstmann på Norsk Skogmuseum i Elverum. Her fortsetter driften som i dag.

– Det blir samme konsept som Forstmann, med god lunsj, fint påsmurte rundstykker og smørbrød, og gode kaker, sier 46-åringen.

Kaster ut dukene

I tillegg blir det à la carte og faste menyer, samt catering. Alt i alt betyr dette et bredere konsept enn det mange forbinder med Hamarstua, som gjerne ble ansett som en av Hamars beste restauranter.

– Det blir ikke mer «fine dining», som på Hamarstua. Det er historie, fastslår Stian.

– De hvite dukene til hverdags blir borte. Jeg har fått tilbakemeldinger om at folk har vært der, men snudd i døra fordi de syntes det var for fint til at de kunne ta seg en kopp kaffe, sier romsdalingen som har bodd i Elverum siden 2003.


Åpner igjen 1. mai

46-åringen forteller at han var i samtale med forrige driver før konkursen i fjor sommer. Da valgte han å takke nei til å ta over driften.

Etter konkursen har museumsledelsen jobbet med å få inn en ny driver, og da med tanke på å starte opp noe helt nytt. I oktober ble partene enige om en avtale, og 1. mai 2021 åpner dørene igjen.

– Jeg anser plassen som unik, og mener at det er et stort potensial her. Og så kjenner jeg Anno-systemet godt fra før, gjennom Forstmann, forklarer Stian Kavli.

Åtte-ti arbeidsplasser

Han konstaterer at mange bruker Domkirkeodden som rekreasjonsområde. I tillegg kommer mange turister kommer hit med buss. Han antar at begge grupper kan være interessert i noe å spise – også blant dem som tidligere valgte vekk Hamarstua.

Spisestedet skal ha åpent hver dag, og kveldsåpent tre dager i uka. Det betyr åtte til ti arbeidsplasser, og en forventet årsomsetning i størrelsesorden åtte til ti millioner kroner.

Staben er dessuten klar for lukkede selskaper. Før konkursen hadde Hamarstua flere bestillinger våren 2021, men disse ble kansellert. Nå er det mulig å legge inn nye bestillinger.

Et savn blant mange

Avdelingsdirektør Magne Rugsveen ved Domkirkeodden opplyser at fire potensielle, nye drivere meldte seg etter at Hamarstua gikk konkurs. Selv kjenner han både Stian Kavli og Forstmann fra tidligere, og tror at konseptet vil passe godt inn.

– Uten at jeg skal ha noen mening om hvite duker, er det viktig at vi har et serveringstilbud som er tilpasset vårt museumspublikum også, fastslår Magne Rugsveen.

– Og jeg sier «også», for det er ikke bare våre museumsgjester som er kundegrunnlaget. Dette er også et spisested for hele Hamar. Mange har savnet et serveringstilbud her, og det er nok mange som ser fram til at det kommer noe nytt.

Navnet på det nye spisestedet er ikke bestemt, og Stian tar gjerne imot gode forslag fra gjester og lokalbefolkningen.