(Østlendingen)

Torsdag skal Birken-ledelsen i et møte med kommunelegen på Lillehammer, og en endelig beslutning på om løpet kan gjennomføres vil bli tatt neste uke.

– Alt av info må ut til deltakerne i uke 34, så vi er nødt til å ta en avgjørelse over kommende helg. At overskriftene ser litt annerledes ut nå enn for bare en uke siden, gjør jo at vi er litt ekstra spente, sier Randi Bolstad, og legger til:

– Vi har sett og ser på veldig mange ulike løsninger, og mener at vi skal klare å gjennomføre et løp med gode smittevernstiltak. Hovedfokus er på å følge Covid-19-forskriften, og deltakerne våre skal føle seg helt trygge.

– Over 4.000 påmeldte

Bolstad og resten av Birken-gjengen venter nå spent på om myndighetene vil åpne for å øke antall deltakere på arrangement fra 200 til 500 personer.

– Vi håper jo på det, for da blir det mye lettere å gjennomføre det vi har planlagt. Det har med hvor mange det kan være i de ulike puljene, hvor lang tid det må gå i mellom og så videre, sier Bolstad.

Fra før av er det kjent at alle deltakere må parkere på parkeringsplassen, og det vil verken bli shuttlebusser, dusj eller garderobe.

– Det vil også bli veldig enkel servering på matstasjonene, sier informasjonssjefen.

Så langt har i overkant av 4.000 personer meldt seg på de ulike løpene, rundt 3.000 av dem på hovedløpet. Disse må altså fordeles på en slik måte at det korresponderer med kommunelegens retningslinjer.

Ikke aktuelt med virtuell utgave

– Hvilke økonomiske konsekvenser får det eventuelt for dere om dere ikke får gjennomført?

– Vi regner og regner på det, og vi håper jo at vi skal gå i pluss om vi får arrangere med litt over 4.000 deltakere. Skulle det ikke bli noe løp, vil deltakerne få refundert startkontingenten, og vi må da søke om kompensasjon Om høstens ordninger er like gode som de tidligere, gjenstår jo å se, påpeker Randi Bolstad.

– Er det aktuelt å gjennomføre en virtuell utgave om det ikke blir grønt lys for å arrangere løpet slik dere ønsker?

– Nei. Vi har snakket med flere aktører som har hatt digitale løp, og antallet går ned etter hvert. Men det kan hende vi ser på muligheter for alternative aktiviteter. Vi traff bra med sommer-Birken på sykkel, og over 1.000 personer har allerede fått rittet på CV'en sin denne sommeren. Fortsatt gjenstår hele august, og vi vet at det kommer flere grupper - og mange kommer langveisfra. Vi får besøk både fra Kragerø og Harstad, forteller Bolstad.

En endelig avgjørelse om årets Birkebeinerløp og hvordan det skal gjennomføres tas i løpet av neste uke.

Les også

Birken-sjefen har bodd på hytta i seks år: – Du skal like de grå dagene!