Return er klare for Sankthanskonsert på Atlungstad Brenneri lørdag 18. juni. Etter å ha måtte utsette konserten to år på rad er arrangørene tydelige på at nå skal det skje. Det er også Return:

– Vi er klare, eller overmodne om du vil. Etter to utsettelser har 40-års jubileum blitt til 42-års markering, men slik måtte det bli. En konsert på hjemmebane handler om totalopplevelsen, det skal være folkefest og moro. Nå er endelig forutsetningene tilstede for å innfri, sier Return-bassist Tore Larsen.

En idyllisk folkefest

Sankthanskonserten er en stor utekonsert ved mjøskanten på Atlungstad Brenneri som arrangeres på helg og rundt Sankthanstider. Hit inviteres nasjonalt anerkjente band for gode, og gjerne litt nostalgiske, konsertopplevelser. Det har vært konserter i 2018 og 2019. 2020 skulle være året da 40-års jubilanten Return innledet festivalsommeren i Stange. Så kom koronapandemien.

– Vi har ventet tålmodige på å kunne skape en ny folkefest tilsvarende det vi har hatt tidligere her på Atlungstad. Folk i alle aldre har et forhold til Return, ikke minst her i hjemkommunen, som gjør at publikumspotensialet kanskje er større enn noen gang tidligere, sier konstituert kultursjef Mona D. Flyen.

– Atlungstad Brenneri er en naturlig arena for en konsert av denne størrelsen. Vi har kapasiteten, fleksibiliteten og masse muligheter på området. Ikke minst bidrar stedet med en idyllisk ramme rundt arrangementet, sier brenneridirektør Andrea Jervidalo Jensen.

– Sankthanskonserten er kjente toner, folkeliv, midtsommer, allsang, båter som gynger i vannet og sola som går ned over Mjøsa. Det er en idyllisk folkefest, oppsummerer kulturrådgiver Nina Halvorsen.

En del av vår identitet

Return så dagens lys på en låve i Stange i 1980. I 1985 kom gjennombruddet med singelen Sheila, som solgte 1000 eksemplarer og som gjorde Return til Norgesmestre i Rock. Resten er historie.

– Return er en del av Stanges identitet. For oss i Stange så er Knut Erik, Tore, Øyvind, Henning og Magnus sambygdinger og kjentfolk. Return er også et band av internasjonal karakter og en nasjonal kulturskatt, sier Flyen.

Jubileumsåret 2020 ble innledet med en akustisk turne, også denne med oppstart i Stange på Stange bibliotek. Den store folkefesten ble imidlertid satt på vent, og den har vært vurdert fram og tilbake flere ganger de siste to årene.

– Arrangører og band har hatt god dialog hele veien, og vi har vært enige om at vi ville vente fremfor å nedskalere. Nå er ventetiden over, sier Flyen.


Solgte billetter gjelder fortsatt

For alle som hadde sikret seg billett til 2020 og 2021 så gjelder disse også på ny dato.

– Det begynner å bli noen datoer å holde styr på, men det klarer vi. Det er solgt mange billetter, men med den kapasiteten som finnes på området så har vi plass til flere. Nå håper vi at fans fra hele landet kjenner sin besøkelsestid, sier Halvorsen.

– 18. juni plasserer seg fint mellom skoleslutt og sommerferie. Det er helga før Sankthans, og feriepengene er på konto. For første gang på to år kan vi gå inn i sommeren uten restriksjoner, og akkurat det er verdt en feiring, avslutter Jervidalo Jensen.

Sankthanskonserten arrangeres av Stange kommune/Kønnband, Atlungstad Brenneri og Atlungstad Golf. Det er plass til 3 500 personer og billettene er lagt ut.