Espen gir deg båttur på Mjøsa for 30 kroner i sommer

Ut på tur: Espen Bjørkheim ser for seg en travel sommer med mange passasjerer på Mjøscharter

Ut på tur: Espen Bjørkheim ser for seg en travel sommer med mange passasjerer på Mjøscharter Foto:

For 30 kroner kan du sitte trygt i båten Mjøscharter på tur mellom fine byer og populære steder langs Mjøsa i sommer.

DEL

Hver morgen kaster Mjøscharter loss fra Brumunddal. Den setter kurs for Hamar og deretter går båten i skyttel mellom Helgøya, Gjøvik, Kapp og Atlungstad hele dagen. Båten er innom Helgøya åtte ganger i løpet av dagen. Helgøya er en sentral havn i tilbudet.

– Det koster 30 kroner pr. person pr. strekning. Da kan folk ta båten fra Brumunddal til for eksempel Helgøya, gå i land og være en stund og ta båten tilbake eller til et annet sted, sier Espen Bjørkheim i Mjøscharter.

Samarbeid mellom flere aktører

Tilbudet er et samarbeid mellom Hamarregionen Reiseliv, Visit Innlandet, Ringsaker kommune og Gjøvik kommune.

– Vi er alle opptatt av å gi folk gode opplevelser. Både tilreisende og lokale skal kunne få det gjennom dette tilbudet. Mjøsa og de aktuelle plassene gir gode ferieopplevelser, sier Tor Rullestad, næringssjef i Ringsaker kommune.

Han tok opprinnelig kontakt med Gjøvik kommune for å få fart på det lokale og regionale reiselivet denne sommeren.

– Det blir en spesiell sommer. Mange skal feriere i Norge. Dette tilbudet mener vi kan bidra til å trekke flere folk til Mjøsa og Innlandet. Mjøsa er en fellesfaktor for reiselivet her. Det kommer handel og næring her til gode når vi skaper mer oppmerksomhet og muligheter ved bruk av Mjøsa, mener Katrine Hveem Gjørvad i Gjøvik kommune

.

Samarbeid: Monica Blikstad (Hamarregionen reiseliv), Kristin Hveem Gjørvad (Gjøvik kommune), Arne-Jørgen Skurdal (Visit Innlandet), Kari Uglem (Hamarregionen reiseliv), Tor Rullestad (Ringsaker kommune) og Espen Bjørkheim (Mjøscharter)

Samarbeid: Monica Blikstad (Hamarregionen reiseliv), Kristin Hveem Gjørvad (Gjøvik kommune), Arne-Jørgen Skurdal (Visit Innlandet), Kari Uglem (Hamarregionen reiseliv), Tor Rullestad (Ringsaker kommune) og Espen Bjørkheim (Mjøscharter) Foto:


Må bestille tur

Mjøscharter har 12 plasser i båten. Det vil bli tatt hensyn til smittevern med tanke på Korona forteller skipper Bjørkheim. Via en app på nettsiden til Mjøscharter må de som ønsker tur med båten bestille plass.

Første tur blir lørdag 20. juni og sesongen varer til søndag 9. august. Båten går tirsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Båten starter fra Brumunddal klokka 09.30 hverdag og seiler fram til klokka 18.30 hvor den igjen legger til havn i Brumunddal. Ingen reisestrekning er lenger enn 20 minutter.

Se rutetabellen her (ekstern lenke).

– Båten kommer til å bli et bra tilbud. Vi ser på dette som et viktig tilbud for reiselivet med tanker på å skape opplevelser og regner med at mange turister ser dette som aktuelt. Dette tilbudet er også blitt til gjennom et godt samarbeid mellom flere. Det er bra, mener Arne-Jørgen Skurdal, reiselivssjef for Visit Innlandet.

Han viser til at hele rutetabellen ligger ute på nett både hos Visit Innlandet, kommunen og Mjøscharter.

I havn i Brumunddal: Båten kaster loss fra Brumunddal klokka 09.30 de dagene den skal gå i sommer

I havn i Brumunddal: Båten kaster loss fra Brumunddal klokka 09.30 de dagene den skal gå i sommer Foto:

Artikkeltags