Hamar IL2, fotball
Marthe Stenberg

- Til og med dommerene ler av oss

Hamar ILs andrelag har sluppet inn 300 mål på 16 kamper i 5. divisjon. De har ingen stjernespillere og teller ikke mål. Likevel kan ingen ta fra laget humøret og fotballgleden.
Av
Publisert

I idrett er det noe som heter; «tap og vinn med samme sinn». Inget annet seniorlag i området, enn HIL 2 følger det ordtaket så til punkt og prikke.

STORTAP: HIL 2 avsluttet sesongen med 28–2 tap for Ringsaker 2/Nes 2. I snitt slapp de inn 18,8 mål hver kamp denne sesongen.

STORTAP: HIL 2 avsluttet sesongen med 28–2 tap for Ringsaker 2/Nes 2. I snitt slapp de inn 18,8 mål hver kamp denne sesongen.

– Det har vært litt ujevnt oppmøte i år, men vi har hatt det mye gøy. Det har vært mange komiske mål, og mye rart som har skjedd denne sesongen. Du kan si at vi har sørget for underholdningen sjøl. Av de 300 baklengsmålene vi har sluppet inn er i hvert fall 25 av de sjølmål, forteller Fredrik Skarderud og gliser fra øre til øre.

Når til og med dommeren ler av oss, blir det gøy

HIL-spiller King-Kwan Mui

Han er trener, lagleder, keeper, forsvarsspiller og midtbanespiller for HIL 2, som spiller 7'er fotball i en 11'er serie. Skarderud har spilt hele sesongen med dobbel prolaps, og ble nylig diagnostisert med en sjukdom som gjør at han får mye betennelser i kroppen.

– Jeg har ikke konfrontert legen med at jeg fortsatt spiller fotball. Jeg tar meg et par tabletter før kamp. Jeg kjenner det litt, men kan jo ikke gi meg, sier han.

Hamar Dagblad var med da laget spilte sesongens siste kamp forrige uke mot Ringsaker 2. Kampen endte med tap for Hamar-gutta, 28–2. Det er likevel ikke deres største tap for sesongen, og humøret var på topp i 2 x 45 minutter.

– Hvordan klarer dere å være så glade når målene renner inn imot, og dere ikke har vunnet én kamp i år?

– Vi har lagmoral og en god dose humor. Fotball gir meg glede og trening. Vi teller ikke mål underveis i kampen, sier lagets altmuligmann og fortsetter:

– Det er viktig at det er et tilbud hvor folk kan komme å ha det gøy. Det skulle vært flere lag som oss. Vi spiller i den laveste divisjonen i Indre Østlandet Fotballkrets, det er et veldig dårlig nivå. Da kan man jo ikke ta det så seriøst, forteller Skarderud som ønsker seg en egen 7-erliga i området, for folk som kun spiller for moro skyld.

I sesongens siste spilleminutt mot Ringsaker kom baklengsmål nummer 300 for sesongen. Laget har i snitt sluppet inn 18,8 mål hver kamp. De har én trening i uka, men de fleste prioriterer kamp. Det har imidlertid også vært kamper hvor de har måtte spille med seks mann på grunn av skader og fravær. Mot Ringsaker var det så godt oppmøte (13 spillere) at det nesten skapte hodebry for Skarderud.

– Jeg har aldri vært med på noe liknende det her. Jeg har aldri tapt så mye, sier HIL-spiller King-Kwan Mui og ler rått.

– Når til og med dommeren ler av oss, så blir det jo bare gøy.

Jeg har ikke konfrontert legen med at jeg spiller fotball, men tar et par tabletter før kamp!

Fredrik Skarderud
LAGET IKKE SATT: Dommeren hadde blås i fløyta for å sette i gang kampen forrige uke, men Hamar IL 2 hadde så mange spillere at de ikke hadde kontroll på hvem som skulle spille hvor.

LAGET IKKE SATT: Dommeren hadde blås i fløyta for å sette i gang kampen forrige uke, men Hamar IL 2 hadde så mange spillere at de ikke hadde kontroll på hvem som skulle spille hvor.

Artikkeltags