– Kaffe er på alle mulige måter subjektivt, men jeg har min måte å lage den på. Jeg ønsker å gjøre det enklest mulig, fordi da er det enklest å gjenta, sier Carbell Tice.

Amerikaneren fra Astoria, Oregon er tre ganger verdensmester i såkalt latteart, men kan mer enn å lage mønster i kaffen. Hans genuine interesse for smaken av det svarte gullet har ført han til Hamar og Professo via Anniken Byberg og kontakt på Instagram.

– Kaffe er kultur og forskjellene gjør den verden så fantastisk. Jeg liker den norske måten å tilnærme seg kaffe på, og her på Professo har de tatt det beste fra mange verdener, mener Cabell.

– Hva er god kaffe for deg?

– For meg handler det mye om hele opplevelsen. Spesielt på kaffebar. Det er god kaffe, god musikk i bakgrunn og et hyggelig personale som innbyr til trivsel. Det er vanskelig å få til for kaffebarene med stort volum, mener han.

Han har selv drevet flere suksessfulle kaffebarer i USA.

Geir Byberg har eid Professo i Hamar i snart tre år, og forteller at det handler mer om utvikling enn om penger.

– Vi har en lojal og voksende kundemasse, men vi ønsker først og fremst å gi Hamar noe nytt. Den beste måten å utvikle sentrum på er å brette opp ermene og være med på utviklingen, sier han.

Professo er inspirert av steder i London, Berlin og New York, og fra vindusplassen har man utsikt over både Strandgateparken og Mjøsa.

– Jeg elsker dette naturlige lyset, med parken og innsjøen rett inn i lokalet, sier Cabell som også er en meget habil fotograf.

– Vi har fått det slik vi ønsker å ha det. Sammen med Larsen opplever vi en form for helhet. På Professo er det full fokus på god kaffe og vi kan lage det vi ikke har tid til på Larsen, sier Byberg.

I løpet av sin uke på Hamar har Cabell også holdt flere kurs for baristalinja på Hedmarkstoppen Folkehøgskole.

– Jeg skulle ønske de hadde liknende tilbud i USA. Dette er skoler som investerer tid i ungdommene og gir de minner for livet. Livet handler om å skape minner å se tilbake på – slik sett er folkehøgskolene en svært viktig institusjon, mener amerikaneren.

Se stor bildeserie under!

Bildeserie

Verdensmester besøkte Professo