Den erotiske butikken Oss I Mellom i Hamar klamrer seg fast og har økt kundemassen etter å ha flyttet FRA gågata.
Jan Morten Frengstad

Bortgjemt, men ikke glemt

Den erotiske butikken Oss i Mellom klamrer seg fast i ei sidegate i Hamar, og er nå den eneste gjenlevende i sitt slag mellom Trondheim og Strømmen. – Vi gir oss ikke på tørra møkka!
Publisert

Oss i Mellom ble etablert i Hamar først på 2000-tallet, og har hatt flere eiere og driver siden den gang.

Den første tiden lå de strategisk plassert midt i gågata ved Østre Torg – litt for strategisk plassert skal vi tro daglig leder, Laila Jacobsen (32).

- For oss er det bedre å ligge i en sidegate slik vi gjør nå. For mange er dørstokken veldig høy her, sier hun.

Laila gjør alt som står i sin makt for å normalisere det hun driver med og det første hun gjorde da hun tok over var å gi innsyn i butikken.

– Vi synes det er trist at vi fortsatt av enkelte blir sett på som en litt snuskete butikk. Vi mener at dette handler om helse og velvære. Selvfølgelig har vi også utstyr og klær som for mange er veldig kinky, men bredden og spekteret er så mye større enn det, sier hun.

Mange har skjønt at det ikke er slemt å binde fast kjæreste i senga

Laila Jacobsen (32) driver butikken Oss i Mellom

Taushetsplikt og uten fordommer

I butikken er de to personer som deler på ett årsverk og en beskjeden åpningstid, men butikken har opplevd økning i omsetningen og flere kunder etter at de flyttet til Bekkegata.

– Vi leker på ingen måte butikk her. Her har de som jobber i butikken undertegnet en taushetserklæring fordi vi er helt avhengig av den tilliten fra kunden. Vi har ingen fordommer og ønsker å gi folk en god opplevelse når de besøker oss. De som kommer hit å få hjelp av oss åpner en veldig privat del av seg, sier den daglige lederen.

Med egen nettbutikk skulle man tro at mer og mer av salget flytter seg dit. Spesielt med tanke på hvilke bransje Oss i Mellom driver i.

Ifølge Laila Jacobsen står nettbutikken fortsatt bare for en liten del av omsetningen.

– Vi hadde overlevd her selv uten nettbutikken. Nettbutikken vår har i dag også ett annet navn enn den fysiske butikken, så den er kanskje ikke så lett å finne. På nett er også konkurransen mye større, selv om vi har mange mange flere produkter tilgjengelig der.

Både i butikk og på nett er det leketøy til fruen i huset det selges mest av, men fetisjutstyr og klær går det mer og mer av. Det henger trolig sammen med hypen rundt E.L. James' sin romanserie om Christian Grey.

– Bøkene og filmen har vært en stor fordel for oss. Mange har nok innsett at det ikke bare er slemt å binde fast kjæresten til sengestolpen, sier Jacobsen og smiler.

Vi synes det er trist at vi fortsatt av enkelte blir sett på som en litt snuskete butikk

Travelt i julestria

Nå er julestria i ferd med å sette inn for fullt, og som for veldig mange andre butikker så er det også høytid for Oss i Mellom.

– Vi har den klart travleste perioden før jul og etter at folk har fått feriepenger om sommeren. Det er ikke så mange som setter av penger til dyrt sexleketøy i et ellers stramt budsjett, så dette er noe veldig mange unner seg når de har litt ekstra, tror 32-åringen.

Hennes største hodebry er hvordan hun skal bli sett.

– Dette er en bransje det ikke er så lett å bli sett i og det nytter ikke å rope høyest. Jungeltelegrafen fungerer dårlig. Hvor mange ganger har en venninne sagt at «nå har de tilbud på vibratorer på Oss i Mellom», spør hun retorisk.

Den erotiske butikken Oss I Mellom i Hamar klamrer seg fast og har økt kundemassen etter å ha flyttet FRA gågata.

Den erotiske butikken Oss I Mellom i Hamar klamrer seg fast og har økt kundemassen etter å ha flyttet FRA gågata. Foto:

Vil hjelpe

Oss i Mellom

Laila Jacobsen (32) driver butikken Oss i Mellom i Hamar og nettbutikken Erotikk365, som selger sexy leketøy og klær til kvinner, menn og par.

Oss i Mellom er en av få butikker igjen av sitt slag i Norge, og ifølge den daglige lederen den eneste gjenlevende mellom Trondheim og Strømmen.

I Oslo ligger Kondomeriet midt på paradegaten Karl Johan, mens i Hamar har de opplevd omsettningøkning etter å ha flyttet fra gågata og til en sidegate. Dørstokken er høy for mange.

Butikker av denne typen opplevde et voldsomt renn da Fifty Shades Of Grey var på alles lepper etter bøkene og filmen.

Laila Jacobsen har også økt satsingen mot personer med en eller annen form for seksuell dysfunksjonalitet.

– Vi mener at alle har krav på sin egen seksualitet. Personer som har hatt prostatakreft eller diabetes kan ha problemer med sexlivet. Vi ønsker å hjelpe disse personene og har utstyret som kan hjelpe veldig mange på veg.

Disse har fått en egen liten avdeling i butikken.

– Vi har også satt inn en sittegruppe og serverer kaffe til alle som vil ha. Om det er slike små ting som kan være med å gjøre dørstokkene lavere og kundeopplevelsen bedre, så er det veldig fint. Dette er noe vi brenner for, og ønsker å utvikle videre, sier hun og er klar på at butikken er kommet for å bli.

– Vi gir oss ikke på tørre møkka!

Den erotiske butikken Oss I Mellom i Hamar klamrer seg fast og har økt kundemassen etter å ha flyttet FRA gågata.

Den erotiske butikken Oss I Mellom i Hamar klamrer seg fast og har økt kundemassen etter å ha flyttet FRA gågata. Foto:

Artikkeltags