DEKKET PÅ PLASS: Nå er dekket kommet på plass. Banemerkingen skal snart gjøres. Og hallen ser mer og mer ferdig ut etter hvert som dagene går. Foto: Jo E. Brenden

– Her kommer vi til å fylle opp!

Det er mye engasjement rundt håndballhallen og Elite, men hallen er i hovedsak bygd for bredden. Elite bruker hallen bare ti timer i uka.
Av
Publisert

Rundt 50 personer jobber iherdig med å få den nye idrettshallen ferdig. 31. august gir Olrudgruppen over nøklene til Hamar kommune, som eier og skal leie ut hallen. 6. september blir den offisielle åpningen.

Allerede har kommunen gjort avtaler for utleie, og her er det i hovedsak Storhamar Håndball Bredde (SHB) som dekker rundt 85 prosent av halltiden etter klokken 15. I tillegg vil Storhamar Håndball Elite bruke hallen ti timer i uka. Også Storhamar videregående skole og Wang toppidrettsgymnas er aktører som vil benytte seg av hallen. Da fortrinnsvis på formiddagen. Hamar kommune har også inngått avtale med SHB som kommer til å stå for driften av hallen.

Denne hallen betyr ekstremt mye for oss, og vi har virkelig behov for den

Hans Christian Hustad, styreleder i SHB

– Vi kommer til å ha tre fast ansatte. Det blir en driftsleder som får ansvar for å holde bygget ved like, en daglig leder for Storhamar Håndball Bredde og en klubbsekretær.

– Alle de tre kommer til å ha arbeidskontor her i bygget, sier styreleder i SHB, Hans Christian Hustad.

ANDRE ETASJE: Det er ikke noe problem med en hall i andre etasje når man både har lift og heis.

ANDRE ETASJE: Det er ikke noe problem med en hall i andre etasje når man både har lift og heis.


Stort behov

Hallen blir i hovedsak en boltreplass for de i overkant av 400 medlemmene i SHB, men er også bygd og tilpasset Storhamar Håndball Elite slik at den tilfredsstiller de krav Norges Håndballforbund har til håndballkamper på høyere nivå.

– Denne hallen betyr ekstremt mye for oss, og vi har virkelig behov for den. Ballidretten i Hamar kunne fint fylt enda en hall til om så skulle være, sier Hustad, som nå gleder seg til en tid med fasiliteter som gir muligheter.

– Her får vi lokaler til rådighet med garderober og kontorer, samt en hall som vi både kan brukes i full størrelse og dele i mindre seksjoner. I tillegg er hallen tilrettelagt slik at Storhamar Håndball Elite kan bruke rommene ved behov, forklarer Vegard Strøm som er eiendomssjef i Olrudgruppen, og peker på det ene rommet.

– Her blir det en liten garderobe, men ved behov kan vi bruke dette som dopingrom. Og et annet rom vil vi veksle mellom kontor og pressesenter dersom det skulle være nødvendig. Bygget inneholder så mye som det skal være her, men det er et sparsommelig bygg. Vi har tenkt igjennom hvordan det skal løses uten for mye ekstra, sier Strøm, som flere også kjenner som nyvalgt i styret til Storhamar Håndball Elite.

Til bredden

Det har vært mye diskusjon rundt den nye hallen og Elites manglende betaling, men Jørn Haakensveen, idrettskonsulent i Hamar kommune understreker at dette ikke er Elites nye håndballhall, da de vil utgjøre under 10 prosent av den totale brukstiden.

– Dette er en hall for breddeidretten i Hamar, men den har tilpasninger til håndballeliten, sier han, og forklarer at hallen også vil fungere til blant annet basketball, volleyball og badminton.

– Det kommer og til være noen vanlige turneffekter her som kan benyttes, sier Haakensveen og understreker at dette i større grad er en idrettshall enn en ren håndballhall.

Artikkeltags