Gå til sidens hovedinnhold

Felles billett for buss og tog – og nye aldersgrenser

Artikkelen er over 2 år gammel

Aldersgrensene for hvor lenge barn og ungdom får rabatt på togene heves fra 27. januar, og neste år, når bompengene på riksveg 3/25 kommer, blir det felles månedsbilletter for buss og tog mellom Hamar og Rena.

(Østlendingen)

Jernbanedirektoratet har to hyggelige nyheter for kollektivreisende.

Fra 27. januar i år blir det innført bedre ordninger for barn og ungdom. Barn vil nå kunne reise gratis fram til de fyller seks år. Grensen var tidligere satt til fire år.

Videre får barn og ungdom 50 prosent rabatt på toget helt opp til den dagen de fyller 18 år. Denne grensen har til nå vært 16 år. I utgangspunktet har Jernbanedirektoratet inngått avtale med NSB om dette, men de nye aldersgrensene skal også gjelde på de banestrekningene som etter hvert blir konkurranseutsatt. Dette gjelder både Dovrebanen og Rørosbanen fra sommeren 2020.

I 2020 skal den nye riksveg 3/25 mellom Løten og Elverum stå klar. Det betyr at man må betale bompenger for å kjøre på vegen. Samtidig skal det bli lettere å reise kollektivt. Jernbanedirektoratet har inngått avtaler med Hedmark Trafikk og med Opplandstrafikk, om felles månedsbilletter på strekningene Hamar–Rena og Lillehammer–Dombås. Dette skal gjelde fra sommeren 2020, når disse togstrekningene blir konkurranseutsatt.

– Vi er veldig fornøyd med å kunne tilby felles månedskort for buss og tog for alle steder mellom Hamar og Rena fra juni 2020, sier direktør Arne Fredheim i Hedmark Trafikk i en pressemelding.

– Omtrent samtidig vil det bli åpnet ny veg med bedre standard og kapasitet og med bompengebetaling. Derfor er det viktig for oss at vi da kan tilby et bedre kollektivtilbud, som faktisk også vil by på rimeligere månedsbilletter for dem som tar tog, sier Fredheim. I Hedmark (Hamar – Rena) blir ordningen fra oppstarten slik at 30-dagersbilletten blir gyldig på både buss og tog og i kombinasjon mellom disse.

Les også

undefined

 

Kommentarer til denne saken