Mellom Vikasenteret og IBM- bygget er det i ferd med å reise seg et stort leilighetsbygg og dette er det første av tre bygg som skal opp der. Det er utstillingsplassen eiendom som står bak boligprosjektet og de 20 leilighetene i første byggetrinn viste seg å være attraktive. Allerede før første anleggsmaskin hadde startet opp var ti leiligheter solgt.

– Vi opplevde meget stor interesse for byggetrinn 1 i Vika Hage. Der gjennomførte vi salgsmøte i februar i 2020. Relativt raskt solgte vi halvparten av leilighetene i Vika Hage 1, forteller Nina Dæhli i Eiendomsmegler 1 Innlandet.

Mindre markedsføring

Hadde våren forløpt som normalt ville trolig også andre halvpart av leilighetene blitt solgt fort.

– I mars/april dempet vi markedsføringen av prosjektet noe da korona slo til for fullt. Da markedsføringen ble gjenopptatt merket vi raskt en økende interesse. De siste leilighetene solgte vi i løpet av sommerferien og dermed er byggetrinn 1 esluttsolgt. Foruten starten av koronatiden opplevde vi ikke at koronaen satte noen demper på salget. Dette gjelder for øvrig for hele boligmarkedet også på bruktsalget, sier hun.

Blokk to lanseres snart

Første byggetrinn skal etter planen stå klar rundt årsskiftet og leilighetene her er tre- og fireromsleiligheter mellom 77 og 116 kvadratmeter. Blokken i andre byggetrinn vil inneholde en større variasjon i leilighetstyper. Også her blir det 20 leiligheter.

– Vi jobber nå med lanseringen av byggetrinn to og har allerede fått en rekke henvendelser rundt leilighetene der, sier Dæhli som har en klar formening om hvorfor leiligheten er så populære.

– Jeg tror leilighetene har vekket interesse både for sin fine beliggenhet og utsikt mot Mjøsa og nærhet til Hamar. Leilighetene er dessuten solide, pene og har gode planløsninger og muligheter. Ottestad har en nærhet til Hamar som er interessant for mange, i tillegg til at selve beliggenheten i Ottestad er attraktiv, sier Dæhli som også kan melde om stor spredning i alder hos de interesserte.

– Prosjektet har vekket interesse hos en variert kjøpergruppe og her er det kjøpere i flere aldersgrupper, avslutter hun.