Egen kammeropera under Kirsten Flagstad Festival

NY IBSEN: Lars Erik Holter lager kammeropera. Her er et bilde fra da han jobbet med «Hedda Gabler».

NY IBSEN: Lars Erik Holter lager kammeropera. Her er et bilde fra da han jobbet med «Hedda Gabler».

Artikkelen er over 1 år gammel

Kisten Flagstad Festival vil ha urpremiere på en egen opera under festivalen lørdag 16. juni.

DEL

Hva skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie? I skjæringspunktet mellom teater, standup og opera legger musikkensemblet Traktor mannsrollen under kniven.

Bak den nyskrevne kammeroperaen «Testosteron» står ingen ringere enn Lars Erik Holter og Frank Havrøy. Og det blir musikk av Trond Lindheim.

Kammeroperaen «Testosteron» er en co-produksjon mellom Teater Innlandet, samtidsensemblet Traktor og Ringsakeroperaen.

– Kirsten Flagstad Festival arbeider for å få til gode samarbeid med kulturaktører i regionen. Derfor er det gledelig at vi har fått urpremieren på denne forestillingen som en del av festivalen, sier daglige leder for Kirsten Flagstad Festival, Solveig Rønningen.

Samtidsensemblet Traktor gjestet Kirsten Flagstad Festival sist i 2013 med forestillingen «Ringen» av Wagner, presentert på en time. Anmeldelsene den gang var overveldende gode.

– Forventningene er ikke lavere til denne forestillingen. Som klassisk vokalfestival har vi et ansvar for å presentere nyskreven, norsk musikk, sier Rønningen.

Kammeroperaen settes opp på Teater Innlandet Scene i Hamar kulturhus. Forestillingen skal på turné i Innlandet 20. september til 29 september.

Artikkeltags