Bratland klar for Kønnband

FØRST UT: Ingebjørg Bratland er første Kønnband-artist.

FØRST UT: Ingebjørg Bratland er første Kønnband-artist. Foto:

Første artist til Kønnband er klar. Fredag 18. oktober kommer Ingebjørg Bratland til Stange.

DEL

Ingebjørg Bratland er første artist som slippes til Stange-festivalen. I oktober kan du høre henne i Stange bibliotek under Kønnband-festivalen.

– Som artist har Ingebjørg Bratland bakgrunn i folkemusikk sjangeren. Med sin helt særegne stemmekvalitet forener hun popverdenen og elementer fra folkemusikk på en svært delikat måte, sier kultursjef i Stange kommune Solbjørg Tveiten.

Kønnband er Stange kommunes ambulerende kulturprogram, med høstfestivalen på Stange bibliotek som spydspiss. Festivalen skal gi Stanges befolkning mulighet til varierte kulturopplevelser og et nært møte med nasjonalt anerkjente artister. Konsertarenaen er Stange bibliotek.

– Bibliotekets karakter og Ingebjørg Bratlands musikalske uttrykk kler hverandre veldig godt, sier Tveiten.

Om bibliotekets betydning som festivalarena fortsetter hun:

– Litteratur og musikk er sterkt knyttet sammen og musikere har til alle tider brukt litteratur enten som inspirasjon eller i ren tekst. I år har vi valgt å ha særlig fokus på nettopp litteraturens betydning for musikken og historiefortellingene som ligger i de musikalske prestasjonene.

Årets Kønnband-festival arrangeres 17.–19. oktober, og vil i år strekke seg fra torsdag til lørdag. Flere artister vil bli sluppet utover våren.

Artikkeltags