Slik blir operafesten i Hamar

GRATISKONSERT: Forsvarets stabsmusikkorps spiller på Stortorget under den store gratiskonserten.

GRATISKONSERT: Forsvarets stabsmusikkorps spiller på Stortorget under den store gratiskonserten. Foto:

– Opera er for de alle fleste! sier festivalsjef Gjøril Songvoll. Årets Kirsten Flagstad Festival har hele 31 små og store arrangementer.

DEL

Festivalsjef Gjøril Songvoll er tent foran åpningen av Kirsten Flagstad Festival søndag.

– Du får oppleve noen av landets beste operasangere. I Hamar, sier Songvoll, og fortsetter:

– Mange ikke har opplevd denne fantastiske kulturformen på nært hold, og da har du egentlig ikke opplevd opera på riktig måte. Du må få det nært på for å kjenne på trøkket det er i den menneskelige stemmen, kraften det er i musikken og alle følelsene man opplever i opera. Opera er en musikkform for hjertet, ikke hodet, mener vi.

En hel uke

For første gang skal festivalen gå over en uke, med åpning søndag.

Åpningskonserten i Hamardomen, «Fra Villemann og Magnhild til Richard Wagner», er nemlig et samarbeid med Middelalderfestivalen.

Her spilller Canardus Horribilis middelaldermusikk på autentiske instrumenter og Tone Østli, Ingunn Kilen og Dagfinn Andersen sørger for de klassiske innslagene.

Dorina Komani akkompagnerer. Barnekorene Poco a poco, Amabile og Vang kirkes barnekor er også med.

Og det er fylkesmann Knut Storberget som får æren av å foreta den offisielle åpningen av årets Kirsten Flagstad Festival.

Bredt program

Å nevne alle arrangementene under festivalen i avisen er vanskelig, men gå inn på nettsidene til festivalen.

Men, to ting er verdt å merke seg: Operafesten på Stortorget fredag 21. juni. Her blir det gratiskonsert for alle med Forsvarets stabsmusikkorps, Norges største profesjonelle blåseorkestre, dirigert av Jørn Fossheim og med Håkon Kornstad, Yngve André Søberg, Hege Gustava Tjønn og Rone Kummervold som solister.

Dagen etter er det gullrekka i Hamar kulturhus:

– En festaften med operaperler på løpende bånd i Kirsten Flagstad-salen. Glitrende solister og koret Damenes Aften med dirigent Erland Dalen gir publikum en reise i operaens verden. Det blir høye toner, godt humør og helt sikkert innslag av ekte operadrama.

Det musikalske følget er ved Mjøsmusikk. Thomas Ruud, Siri Kval Ødegård og Jørgen Backer er solister.

Artikkeltags