Folket strømmer til AnJazz

TEAM ANJAZZ: Sissel Havik, Anja Katrine Tomter, Ingunn Brønstad, Inga-Live Kippersund,. Morten Strupet og styreleder Alf B. Aschim har laget et bredt festivalprogram.

TEAM ANJAZZ: Sissel Havik, Anja Katrine Tomter, Ingunn Brønstad, Inga-Live Kippersund,. Morten Strupet og styreleder Alf B. Aschim har laget et bredt festivalprogram. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Overraskende bra forhåndssalg, sier Anja Katrine Tomter. Onsdag starter den 13. AnJazz-festivalen.

DEL

Feststemning hos AnJazz-styret, eller Team AnJazz som de kaller seg selv.

Festivalpassene er utsolgt for lenge siden, og flere av konsertene er i ferd med å bli utsolgt. Det i et år hvor festivalen strekker seg fra onsdag til søndag, og det er satt opp hele 22 programposter.

Venter fulle hus

Neste lørdags jazzlunsj med Heine Totland og Gisle Børge Styve er nesten utsolgt. Det samme er konserten In The Country, med Solveig Slettahjell og Knut Reiersrud samme dag. Nå begynner også konserten med Level 42 i kulturhuset neste søndag å fylles opp.

– Forhåndssalget er over normalen. Bedre enn på lenge. Mange av konsertene blir fulle, sier festivalleder Anja Katrine Tomter og smiler.

– Ikke uventet. Jeg synes at Anja er så flink til å booke kule kvinner til festivalen, sier styremedlem og hussjef på Hamar Teater, Inga-Live Kippersund. Hun tar imot mesteparten av festivalens gjester i festivalens «hjemmearena».

Ellers blir det konserter og opplevelser i kulturhuset, i Hamar domkirke og ute på Stortorget.

Hamar Dagblad har tidligere presentert programmet, men det er på tide å rette et søkelys mot de lokale innslagene.

Den tradisjonsrike paraden gjennom gågata neste lørdag blir selvsagt et av høydepunktene. Her skal for første gang Fermate-orkesteret gå i front.

– De har et stort dixielandrepertoar som vil skape stor stemning. Vel framme på Stortorget blir det gratiskonsert med lokale Greasy Gravy. Damens Aften har øvingshelg i forbindelse med Stevie Wonder-prosjektet, og de vil komme ut og presentere en smakebit, sier Tomter.

Fredag stiller den danske perkusjonisten Marilyn Manzur på scenen. Hun har samarbeidet med stjerner som Miles Davies og Jan Garbarek, og på scenen står et kobbel av dyktige musikere. En av dem er Ellen Andrea Wang, nå bosatt i Ottestad. Og Hildegunn Øiseth fra Kongsvinger på trompet.

– The Guardian har dratt fram Ellen Andrea Wang som en av jazzens fem beste unge kvinnelige jazzmusikere, sier Tomter med stolthet i stemmen.

– Jeg gleder meg til lørdagens konsert med Knut Anders Sørum. I mine øyne er han lokal. Som artist har han tatt store steg siden han vant Stjernekamp på NRK, skyer Sissel Havik inn.

Barna i sentrum

Ingunn Brønstad er ansvarlig for Jazzballong, AnJazz' barneprogram.

– Rundt 400 barn blir med. Og i år har vi noen unike opplevelser. Prima Vista Social Club laget voksenunderholdning i fjor. I år har de laget et show for barna, med såpebobler og mye moro. Lekerommet skal bidra med en flott historie og fin jam, og Musikkdetektiven & The Music Chefs har laget forestillingen Musikk-kokeboka med Halvard Bjørkås, Frode Berntzen og Mats Lillehaug. Det blir også moro, varsler Brønstad.

Morten Strypet har ansvaret for «Ung: Hematt», scenen som samler lokale fremadstormende artister. Ifølge Strypet er det nærmest som en festival i festivalen for å regne, med fire gratiskonserter med håndplukkede talenter.

I år blir det konserter i salongen på Hamar teater med John Butcher & Ståle Liavik Solberg (torsdag), Feenix Foundation (torsdag), Dream Steppers (fredag) og Briskebyen Lyttemannslag (fredag).

Parallelt med dette har man i samarbeid med Hamar Jazzklubb laget en workshop med den ettertraktede saksofonisten Olav Slagsvold neste søndag, som er gratis og som avsluttes med en konsert. Her ønsker festivalen seg at flere lokale musikere mellom 14 og 20 år melder seg:

– Målet med dette seminaret er å få unge til å bli interessert i improvisert musikk. Å spile litt utenfor de rammene de er vant med, sier Strypet.

Vi tar også med at førstkommende onsdag blir det poesislam, en utslagskonkurranse med poesi der vinnerne kommer til den nasjonale konkurransen i Oslo. Og søndag 14. mai blir det Innlandsmesterskap i teatersport i Hamar teater, som linkes til AnJazz.

– En fin oppladning til Level 42-avslutningen av årets festival, sier Inga-Live Kippersund.

Artikkeltags