I en periode hvor få kulturarrangører tør å satse er det et imponerende program Festiviteten Bar & Scene inviterer til fram mot jul. Stein Torleif Bjella kommer til helga, Valentourettes, Rasmus Wold, «En hyllest til Jahn Teigen» og «Tingenes tilstand» står på menyen de neste fire ukene, men daglig

Leder ved Festiviteten Bar & Scene, Gina Fjeld, tør ikke garantere for at alt dette lar seg gjennomføre.

– Veldig uforutsigbart

– Det aller meste planlegges lang tid i forveien og så lenge vi ikke har fastmonterte stoler er det med dagens regler ikke tillat med mer enn 50 publikummere. Jeg håper det kommer nye retningslinjer som gjør at vi kan slippe opp litt, men det skjer vel neppe i år. Slik det er nå er det veldig uforutsigbart og det er langt fra sikker at det vi har booket blir noe av. Det skal for eksempel bli spennende å se om Valentourettes ønsker å spille slik det er nå. De har mange folk i sving, ikke bare bandet, og det er managementet som avgjør om dette lar seg gjennomføre. Dette er jo i utgangspunktet heller ikke et band som appellerer til et sittende publikum, sier Fjeld.

«En hyllest til Jahn Teigen» med en rekke lokale artister er det satt opp to forestillinger av, men det kan fort ende opp med null.

– Det er ikke sikkert dette blir noe av heller. Når det gjelder konsertene utover er det slik at enten blir mange skuffet eller så blir alle skuffet, sier hun.


Reddes av godt 2019

Det er Venues som står for bookingen av artister på Festiviteten og et godt billettsalg gagner isolert sett ikke utestedet. Men stinn brakke medfører som oftest et godt salg av drikkevarer. I fjor dro blant annet Raga Rockers, Big Bang og Sondre Justad fullt hus og det er slike suksesskvelder som gjør at Festiviteten ikke trenger å stenge dørene.

– Om det ikke hadde vært for at vi hadde et veldig godt år i fjor ville det trolig vært kroken på døra for oss. Vi er veldig glade for at vi var fornuftige og ikke rørte pengene vi tjente i fjor og jeg har litt vondt av dem som ikke har en buffer nå, sier hun.

– Viktig å ha noe å tilby

Festiviteten er imidlertid ikke kun en konsertarrangør, men også et utested. Det har også vært en krevende øvelse å drifte i 2020. Fjeld har i løpet av pandemien lært seg hvor mye det er forsvarlig å bestille av drikkevarer med en utløpsdato.

– Tidligere i år gikk det flere hundre liter øl rett i sluket, og det er ikke hyggelig, sier hun.

Med gjeldende restriksjoner for utelivsbransjen er det i grenseland at det i det hele tatt bærer seg å ha åpent overhode, men for Fjeld har det ikke vært noe tema å stenge dørene.

– Det er ikke noe hyggelig med stengte dører og jeg synes det er viktig å ha noe å tilby. For mange er det viktig å ha et sted å gå til og dette er et helt trygt sted å komme til, sier Fjeld som tross nedslående omsetning er optimist.

– Vi kan ikke leve av dette, men vi håper jo å kunne ta tilbake hverdagen så snart pandemien er under kontroll, avslutter hun.