Det er Venues, Tjuvholmen Arena og Livenation som i fellesskap står for konserten og nå har de endelig lykkes med å få bandet til Hamar etter flere forsøk tidligere.

–Vi har vært med på å by på dem tidligere, men vi har hatt stang ut med tanke på tilgjengeligheten til enten bandet eller arenaen. Vi har også sett på muligheten for å få dem til CC Amfi, men det har strandet, sier Espen Solheim Røhne i Venues.

Da Tjuvholmen Arena hadde selveste ZZ Top på plakaten i 2019 var det om lag 7500 tilskuere på plass og konserten trakk til seg tilskuere i fra flere land. En kjapp opptelling viste at det da var publikum fra minst ti forskjellige land for å høre de gamle rockerne og Thore Petter Vang håper på lignende tilstander neste år.

–Vi er trygge på at dette vil trekke til deg mange folk utenfra og det er rimelig å anta at 60-70 prosent av publikummerne vil være tilreisende, sier han.

Eneste i Norge

Whitesnake-vokalist David Coverdale har tidligere uttalt at han har prøvd å pensjonere seg flere ganger enn Frank Sinatra og bortimot alle turneer de siste årene er blitt annonsert som den siste. Så også denne gangen og når de da først kommer tik Norge er det kun Hamar som gjelder.

– Det at dette er den eneste konserten de holder i Norge er viktig for oss, sier Solheim Røhne.

Selv om Coverdale nå er blitt 70 år og de øvrige i bandet heller ikke er noen ungsauer er ikke Solheim Røhne i tvil om at det kommer til å bli levert ei kraftpakke av en konsert torsdag 2. juni.

– Dette er et band som alltid leverer, sier han.

Har med seg Europe

Det er for øvrig heller ikke noe beskjedent oppvarmingsband Whitesnake har fått med seg. Det er nemlig Europe som skal få i gang rockefoten til de frammøte. Dette er også et band med en stor fanskare, og det vil trolig ha en viss effekt på billettsalget.

– Vi er rimelig trygge på at vi skal selge samtlige billetter, sier Solheim Røhne.

Billettsalget starter denne uka og for menigmann er det om lag 6 000 billetter å slåss om. Ca 1 000 billetter legges ut gjennom Whitesnakes offisielle kanaler tirsdag, mens det fra onsdag vil være billetter tilgjengelig på Ticketmaster og Livenation. De øvrige billettene legges ut fredag.

– Selger vi 2 000 billetter rimelig fort skal vi være fornøyde. Deretter vil det forhåpentligvis komme en bølge når konserten prates om. Det er folket som er vår beste reklameplakat, sier Solheim Røhne.


Stor helg i Hamar

Med Whitesnake og Europe på plass torsdag bør det være mulig å trekke ut lokalbefolkningen og om ikke puddelrock er attraktivt er det andre tilbud denne helga. Første helga i juni er synonymt med ølfestival i Hamar og det er heller ikke utelukket at det blir flere musikalske innslag på Tjuvholmen.

– Vi har ikke landet noe, men om noen fornuftige navn skulle dukke opp, så er dette noe vi vil vurdere, avslutter Solheim Røhne.