Det er Monika Thoresen og Lise Skaug Gustavsen, henholdsvis instruktør og PT, på det ferske senteret som initierte tiltaket etter å ha hentet inspirasjon fra et annet Spenst-senter.

«Sterk og sunn» er et treningskonsept i gruppe med samling en gang i uka i seks uker. Fokusområdene er å skape treningsglede og fremme viktigheten av styrketrening. Det er også noe kostholdsveiledning.

Dette høres kanskje ikke revolusjonerende ut på noen måte, men for medlemmene i gruppa har det å bli med her utgjort en stor forskjell. Gruppa består av ni stykker med varierende treningsbakgrunn, alder og kunnskapsnivå. Felles for alle var at de trengte den kraften det er i en gruppe og den motivasjonsboosten det gir å ha en heiagjeng.

Motivasjonsboost

Vegard Larsen er en av dem som trengte en retningsviser og drakraft i treningshverdagen.

–Jeg meldte meg på dette fordi jeg ønsket å få tilbake lysten til å trene. Det er dessuten viktig å bli pushet litt. Nå er det morsomt å trene igjen, sier Larsen.

Inger Helene Simensen har trent periodevis tidligere, men følte hun manglet kunnskapen til å sy sammen sitt eget treningsregime. Hun tenkte at det å bli med i en gruppe der alle er i samme båt kunne gjøre underverker for motivasjonen.

–Jeg hadde nok ikke klart å gjennomføre noe slik alene og jeg merker at det å være i gruppe gir meg mer motivasjon til å yte litt ekstra, sier hun.

Det støttes av Mariann Furulund.

– Man får et ekstra gir av å trene sammen i gruppe. Det gir meg motivasjon til å trene godt og det er veldig fint med en gruppe som heier hverandre fram, sier Furulund som tidligere blant annet har trent mye ballspill, men stort sett styrt unna egentrening i helsestudio.

– Jeg ante knapt hvordan man skulle bruke et eneste apparat i treningsstudioet, men etter å ha fått en gjennomgang sammen med gruppa føles det trygt og komfortabelt, forteller hun.

Ønsker å fortsette

Alle deltakerne har også fått et utarbeidet et eget treningsprogram som de gjennomfører hver for seg når det passer best for den enkelte.

– Og da legger vi gjerne ut bilder på en lukket Facebook-gruppe vi har. Da skryter vi litt av oss sjøl og får oppmuntrende ord tilbake, sier de og ler.

Nå har alle i gruppa oppdaget at det å trene allsidig ikke bare er nyttig i hverdagen, men at det også kan være veldig gøy.

Det de ikke synes er like gøy er at kursets nå er slutt og at de ikke lenger har en fast dag med gruppa å forholde seg til. De har riktignok opparbeidet seg ei godt utstyrt verktøykasse med tanke på å håndtere treningshverdagen, men de føler seg ikke utlært og liker tryggheten og rammene som en gruppe gir dem.

– Vi har lagt inn ønske om at det fra høsten blir en slags VK1. Det hadde vært helt supert å videreføre dette, sier trioen.

– Ukas høydepunkt

Kursholderne blir smigret over forespørselen, og understreker at det er tida og ikke lysten som er den knappe ressursen.

– Jeg blir så glad av å møte denne gjengen hver uke og det har vært ukas høydepunkt for meg. Måten de heier på hverandre på og båndene de har knyttet gjør meg helt varm om hjerte. De har dessuten hatt en strålende formutvikling. Det er veldig hyggelig at de ønsker å fortsette med dette opplegget til høsten og vi utelukker ikke at vi får til det, men kan heller ikke love noe. Ikke fordi vi ikke har lyst, men det handler om tid, sier Monika Thoresen.