De lager skrekkfilm

SNART I GANG: – Innspillingen starter i januar, sier Arne Kristoffer Wang Holthe og Andreas Skaugen. Her står de utenfor hytta til Skaugen, som blir innspillingssted for filmen.

SNART I GANG: – Innspillingen starter i januar, sier Arne Kristoffer Wang Holthe og Andreas Skaugen. Her står de utenfor hytta til Skaugen, som blir innspillingssted for filmen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi har funnet det perfekte innspillingsstedet for vår nye skrekkfilm, sier hamarsingen Andreas Skaugen og Arne Kristoffer Wang Holthe.

DEL

– Nå har vi funnet det perfekte location til innspilling og samlet en gjeng med svært dyktige og ivrige folk. Innspillingen vil gå over tre helger med opptaksstart allerede 15. januar. Vi blir til sammen åtte personer bak og foran kameraet, sier hamarsingen Andreas Skaugen, som er sentral i skrekkfilmprosjektet på Sjusjøen.

Navn i rulleteksten?

Filmen blir produsert og distribuert av Filter Film.

– Mye skjer på dugnad. Vi er også i gang med en innsamlingsaksjon på nettstedet Startskudd.no til filmen, hvor man blant annet kan kjøpe seg premierebillett eller plass på rulleteksten. Denne delfinansieringen håper vi skal gjøre at mange får et forhold til filmen.

Budsjettet er på 30.000 kroner. Så langt har det kommet inn drøyt 9.000 kroner.

Til filmfestivaler

Kortfilmen skal sendes til filmfestivaler i Norge, Danmark, England og USA. Deretter blir målet kinodistribusjon julen 2018.

– Vi skal allerede mars 2018 ha kinopremiere i Oslo og i Moelv. Estimert lengde er 20 minutter. Tittelen er «Jolevak».

– Jeg har alltid vært livredd julen, helt siden jeg var liten. Denne frykten skyldes først og fremst av at jeg kommer fra Trøndelag, og slekta der la mye stolthet i å skremme unga før julenatta. Da jeg hørte om dette sagnet visste jeg at dette måtte bli en film. Min visjon er å lage en underholdende eventyraktig norsk julefilm med mye gys og spenning som har fokus på gamle norske juletradisjoner og sagn av den litt mørke og skumle sorten, sier Wang Holthe, som er regissør.

Håper å skremme

Handlingen går ut på at to søsken kjører hjemover for å feire jul med resten av familien. På vegen dit havarerer bilen. Heldigvis blir de plukket opp av en lokal mann i bygda som låner dem hytta sin for natten. Før han gir de hyttenøklene advarer han at de må bli inne i hytta i natt: «Går dere ut i natt, rundt huset og kikker inn igjennom vinduet – da ser dere hvem i slekta deres som dør først ...»

I løpet av natten hører de noen merkelige lyder på utsiden av hytten – de går ut for å se etter ...

Artikkeltags