Kaster seg ut i Sylskarp konkurranse

SAMLET: Einar Andreas Lilleengen, Patrick Engevold og Mathias Eek har gått sammen i Sylskarp Film AS.

SAMLET: Einar Andreas Lilleengen, Patrick Engevold og Mathias Eek har gått sammen i Sylskarp Film AS. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har bare hatt organisasjonsnummer siden februar. På kort tid er det blitt veldig mange som heier på oss, sier guttene i nyetablerte Sylskarp Film AS.

DEL

– Vi holder til i Hamar, men dukker opp i landet der folk etterspør oss. Og vi skal bli helt rå på reklame og fiksjon! sier en offensiv Patrick Engevold.

Kreativt fokus

Filmmiljøet i Hamar fortsetter å vokse. Inne i det kreative fellesskapet No. 94 i Grønnegata har en ny firmalogo dukket opp på dørene. Filmproduksjonsselskapet Sylskarp Film AS, med Patrick Engevold (26), Mathias Eek (21), og Einar Andreas Lilleengen (19) er i gang. Med totalt fem ansatte og avtaler med lokale frilansere satser de hardt på å bli en ny markant aktør i landets filmproduksjonsmiljø.

Og de har som mål å skille seg ut første stund:

– Vi liker å bryte sjangre og komme opp med nye ting, sier Einar Andreas.

– Vi skal selvfølgelig gjøre film på kundenes premisser, men det handler om å tørre og gjøre ting annerledes. Ikke levere A4, skyter Mathias inn.

De har alle tre en forkjærlighet for musikk og film, og var i forkant av sammenslåingen tre ulike enkeltmannsforetak.

Mathias laget kortfilmen «Dobbeltseter», som har fått internasjonal oppmerksomhet. Patrick hadde bak seg fartstid med videoproduksjon hos JH Studios. Yngstemann Einar er utdannet mediegrafiker, og da han leverte forslag til logo til nye Sylskarp Film, ble han tatt inn i selskapet, og har sågar fått tittelen kreativ leder.

– Det er fantastisk å kunne ha lidenskapen sin som jobb, sier Einar.

Som unge gründere har de satt vekk alt det administrative til to ansatte i Oslo.

– To mennesker i Oslo jobber med alt som har med det administrative å gjøre, slik at vi slipper å tenke tall og annet papirarbeid. Vi kan være kreative samtidig som vi blir styrt unna fallgruver som nyetablerere kan havne i. Men vi føler at det er mange som tror på oss og som vil at vi skal lykkes når vi nå har tatt det store steget, forteller Patrick.

På kundelista har de unge filmskapere allerede fått store navn som Byggmakker Skattum på reklamedelen (postproduksjonsoppdrag gjennom Hyenafilm). Innen fiksjon er drømmen å kunne levere store produksjoner både til kino og nettbaserte kanaler som YouTube og Netflix.

– Og vi blir gjerne et postproduksjonshus for resten av filmbransjen. Vi kan bistå på ulike produksjoner med det vi er flinke på, sier Patrick.

Flyktning-rap

I tillegg jobber de med biprosjekter, som rapverkstedet «Hamar Skriv + Fristil», der ungdom får skrive rapmusikk.

– I samarbeid med «Uten en tråd»-bloggeren Tone Evensen tok vi inn en gruppe flyktninger fra Brumund mottak, der de fikk spille inn raptekster og produsere musikkvideo. Den gleden vi fikk oppleve blant ungdommene over å få være med på prosjektet var rørende, og det var sterkt å høre den ene ungdommen si: «Dette har vært den beste dagen i mitt liv», da vi drev på med musikkvideoen, forteller Patrick.

Men det er levende bilder som skal gi inntektene.

Kanskje er et nytt Fabelaktiv-eventyr født på Hamar, men konkurransen er sylskarp.

Artikkeltags